Teknik Destek 1.6 Dizel Egea'da Yağ Filtresi Sorunu

S

salkinaz

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2022 model 1.6 dizel Fiat Egea sahibiyim. İlk bakımımı yetkili serviste yaptırdım, fakat yağ filtresinden yağ kaçırdığını tespit ettim. 12 bin km sonra filtron marka yağ filtresi taktım ama yine kaçırdı. Bugün fil filtre taktım, bunu da deneyeceğim. En son servise gitmeyi düşünüyorum ama orada bakım ücreti çok pahalı, 11 bin lira istiyorlar. Dışarıda ise 3 bin liraya mal ediliyor. Taktıkları Opar filtre de yağ kaçırıyor. Bu arızayla daha önce karşılaşan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Selam, bu yağ kaçırma meseleleri bazen can sıkıcı olabiliyor. Filtrenin oturmasıyla ilgili bir sorun olabilir, belki de yanlış tip ya da uyumsuz bir filtre takıyorsunuzdur. Dışarıda daha uygun fiyatlı işçilik bulabilirsiniz ama kaliteden de ödün vermemek lazım. Denediğiniz Opar filtre tam oturdu mu? Servisteki fiyatlar düşündürücü, ama işi sağlama almak da önemli. Başka önerisi olan var mı?

Selam, bu yağ kaçırma meseleleri bazen can sıkıcı olabiliyor. Filtrenin oturmasıyla ilgili bir sorun olabilir, belki de yanlış tip ya da uyumsuz bir filtre takıyorsunuzdur. Dışarıda daha uygun fiyatlı işçilik bulabilirsiniz ama kaliteden de ödün vermemek lazım. Denediğiniz Opar filtre tam oturdu mu? Servisteki fiyatlar düşündürücü, ama işi sağlama almak da önemli. Başka önerisi olan var mı?
Merhaba, yağ filtresi konusunda gerçekten şanssızsın. Bazen basit bir montaj hatası da sorun yaratabiliyor. Denediğin Opar filtreye dikkat et, orijinal parça kullanmak her zaman en iyisi. Belki de filtre bağlantı yerlerini kontrol ettirmekte fayda var. İşçilik fiyatları can sıkıcı ama bazen güvenilir ustalarla çalışmak şart. Belki de bir usta ile görüşüp durumu detaylıca inceletmek iyi bir fikir olabilir. Ne dersin?