Teknik Destek 1.6 Otomatik Egea'dan Şanzıman Sesi

B

Bezgin007

Üye
İyi günler arkadaşlar, 2020 model 1.6 otomatik egea sahibiyim. Araç şu an 100 binde, 25.000 km önce almıştım. Aldığım ilk günden beri çıkan bir ses var. Araç ikiden birinci vitese düştüğü zaman eğer ki yol bozuksa şanzımandan geldiğini düşündüğüm bir tangır tungur tarzı bir ses geliyor. İkinci viteste ses yok. Oturduğum sitenin otopark girişi yokuş aşağı ve bir hayli bozuk bir yol. En çok bu yolda net bir şekilde bu sesi duyabiliyorum. Sizce sıkıntının sebebi nedir? Normal bir ses mi? İlk defa otomatik vites bir araba aldım, bu işlerden de pek anlamam. Yardımcı olabilir misiniz?

Tam otomatik Egea'larda bu tür sesler genellikle normal sayılıyor ama kesin konuşmak zor. Servise gidip bir baktır derim, belki amortisörlerde de sorun olabilir. Bence bir kontrol ettir, çok ciddi bir şey çıkacağını sanmam. Ne olur ne olmaz.

Merhaba, Bazı araçlarda özellikle bozuk yollarda böyle sesler duyulabiliyor. Otomatik vites sistemine alışkın değilseniz, endişe etmeniz normal. Ancak servise götürüp kontrol ettirmek en iyisi olacaktır, hem size hem de araca zarar gelmeden önlem almış olursunuz. Umarım ciddi bir şey çıkmaz.

Sesin kaynağı her zaman şanzıman olmayabilir. Yokuş aşağı inince alt takımlardan ya da süspansiyondan da gelebilir. Ama eğer bu sesi sürekli duyuyorsan, belki de biraz araştırma yapmakta fayda var. Servise götürmekte haklısın, ama eğer ses yavaş bir hızda azalıyorsa, belki de sadece yol durumuyla alakalıdır. Dikkatli ol!

Ses her zaman şanzıman değil, belki de süspansiyonun ya da alt takımların dansı. Ama senin durumun ayrı, sürekli duyuyorsan bir araştır bakayım. Belki de o yol bozuklukları yüzünden yapıyordur. Servis en iyisi ama dikkatli ol, bazen basit şeyler büyüyebiliyor.

Bu sesin kaynağı gerçekten farklı yerlerden gelebiliyor. Yokuş aşağı ve bozuk yolda sesin artması, süspansiyonun ne kadar yüklendiğini de gösteriyor. Belki de sadece amortisörlerin biraz yorgun düşmüş olabilir. Servise gitmekte haklısın ama kesin çözüm için iyi bir ustayla görüşmelisin. Belki de ufak bir detaydır, ama geç kalma, büyümeden hallet! 🚗