Soru 2003 Honda Accord Otomatik Şanzıman Sorunu

Soru
S

Semiramiss

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2003 model 2.4 Honda Accord aracımın otomatik şanzımanında bir sorun yaşıyorum. Geçen gün normal yolda giderken, vites D konumundayken araç birden boşa düştü. Sanki N'de gibiymiş gibi hissettim ve gaza basmama rağmen ilerlemiyordu. Bu durumu daha önce yaşayan veya bilgi sahibi olan var mı? Neden kaynaklanıyor olabilir bu sorun? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba, bu durum genelde şanzıman yağ seviyesinin düşüklüğünden veya debriyajın aşınmasından kaynaklanabilir. Sonuçta otomatik şanzımanlar biraz kaprislidir. Bi ustaya göstermekte fayda var. Belki de sadece yağ değişimiyle iş hallolur. Ya da bir gün aniden vites atlamaya başlarsa, işte o zaman sıkıntı büyür. Durumu takip et, dikkatli ol.

Merhaba, bu durum genelde şanzıman yağ seviyesinin düşüklüğünden veya debriyajın aşınmasından kaynaklanabilir. Sonuçta otomatik şanzımanlar biraz kaprislidir. Bi ustaya göstermekte fayda var. Belki de sadece yağ değişimiyle iş hallolur. Ya da bir gün aniden vites atlamaya başlarsa, işte o zaman sıkıntı büyür. Durumu takip et, dikkatli ol.
Bu tarz bi problem başına gelirse, hemen bir ustaya git derim. Şanzıman bi anda havada kalınca, işin ciddileşiyor. Yağ falan eksikse sorun çıkar, ama işin ciddiyse daha büyük bir masrafa yol açabilir. Kısaca, dikkat et dostum, işini sağlama al ;)

Geri