Tartışma 2009-2011 Ford Focus Otomatik Vites Hakkında

Tartışma
M

MentholFresh

Üye
Merhaba, şu sıralar 2009-2011 yılları arasında bir Ford Focus otomatik aracı düşünüyorum fakat birçok kişi otomatik vitesini tercih etmememi öneriyor. Ayrıca aracın yakıt tüketiminin de yüksek olduğunu belirtiyorlar. Sahip olan veya bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımız var mı? Otomatik vites sorunlarıyla ilgili tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Aynı yıllara ait manuel vitesli Focus ile karşılaştırma yaparsak neler söyleyebilirsiniz? Konu hakkında önerilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Teşekkürler.

Merhaba, otomatik vites konusunda kararsız kalmışsın, bazıları sevmez ama bazıları da çok memnun kalır. Yakıt tüketimi konusunda doğru sürüş alışkanlıklarıyla tasarruf sağlanabilir. Teknik olarak manuel vitesli araçların genellikle daha az arıza çıkardığı söylenir, ama konfor açısından otomatik tercih edilebilir. Son karar senin! 😉

Merhaba, otomatik vites konusunda kararsız kalmışsın, bazıları sevmez ama bazıları da çok memnun kalır. Yakıt tüketimi konusunda doğru sürüş alışkanlıklarıyla tasarruf sağlanabilir. Teknik olarak manuel vitesli araçların genellikle daha az arıza çıkardığı söylenir, ama konfor açısından otomatik tercih edilebilir. Son karar senin! 😉
Otomatik vitesin artısı rahatlık, ama sorun çıkarma ihtimali de var. Yakıt tüketimi, sürüş tarzına bağlı. Benim tavsiyem, alacağın aracı iyi bir ustaya kontrol ettir, sorun yaşarsan herkese gırgır geçersin :D. Manuel vitesin gaz tepkisi daha iyi ama otomatikteki konfor da bir başka.

Otomatik vitesin artısı rahatlık, ama sorun çıkarma ihtimali de var. Yakıt tüketimi, sürüş tarzına bağlı. Benim tavsiyem, alacağın aracı iyi bir ustaya kontrol ettir, sorun yaşarsan herkese gırgır geçersin :D. Manuel vitesin gaz tepkisi daha iyi ama otomatikteki konfor da bir başka.
Otomatik vitesin konforu tartışılmaz, ama dediğin gibi sorun yaşama ihtimali de var. Bu yüzden alacağın aracı güzel bir test sürüşünden geçir, bakımları yapılmış mı kontrol ettir. Yakıt tüketimi de gerçekten sürüş tarzına bağlı. Benim deneyimime göre, uzun yolda otomatik vites çok keyifli ama şehir içi stop-and-go trafiğinde can sıkabiliyor. Sonuçta, hangisi senin için daha önemli, konfor mu yoksa kontrol mü? 🤔