Teknik Destek 2010 Model Citroen C3 Uzaktan Kumanda Sorunu!

• Konbuyu başlatan murat107
  • Başlangıç tarihi
M

murat107

Üye
2010 model C3'ümün uzaktan kumandasıyla ilgili bir sorun yaşıyordum. Anahtarları yeniden programladım ve senkronize ettim. FSK uzaktan kumandası doğru çıktı ve çalışıyor, sorun çözüldü. Umarım bu başkalarına da yardımcı olur.

ASK ve FSK, dijital sinyalin iletimini ifade ediyor. 'Genlik Kaydırmalı Anahtarlama' ve 'Frekans Kaydırmalı Anahtarlama' aslında AM ve FM radyo ile aynı şey!

Peki, anahtarları kodlamak için bir tarama aleti mi kullandınız?

Emin değilim ama ASK ve FSK kodlarının üretim boyunca rastgele olduğunu düşünüyorum. Saygısızlık etmek istemem ama soru soran kişinin yetkinlik düzeyini bilmediğimiz için soruları nasıl yanıtlayacağımızı belirlemek çok zor. Maalesef bu, kişinin hiçbir şey bilmediğini ve sonunda 'profesyonel yardım' alması gerekeceğini varsaymamıza neden oluyor.

Bir tarama aletine erişiminiz olduğunu söyleseydiniz, kendinize para harcamaktan kurtarabilirdiniz. Güvenlik sisteminde, tanımadığı bir sinyal aldıktan sonra sistemin 60 saniye boyunca 'dinlemesini' engelleyen bir 'tarama önleme' işlevi var. Bu, Bruit Force Saldırıları olarak bilinen şeyi durdurmak için. Tarama aletini kullansaydınız, sistemin kumandalardaki düğmeye her basıldığında tarama önleme moduna girdiğini görürdünüz. Bu, kumandaların çalıştığını ancak sistemin kodu tanımadığını size gösterirdi. Araba ile birlikte verilen orijinal anahtarda neyin yanlış olduğunu belirtmediniz. Aslında sağlam mıydı? Yoksa sahte bir taklit miydi? Yoksa sadece çalışmıyor muydu? Başlangıçta söylediğim gibi, bir anahtarın arabayı çalıştırmasını sağlamak kolay. Merkezi kilitleme uzaktan kumandasının çalışmasını sağlamak... o kadar kolay değil.