Teknik Destek 2012 İ20'daki Tekleme Sorunu

Z

zkan01

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, 2012 model Hyundai i20 aracımda bir sorunla karşı karşıyayım. Termostat hortumum delindi, hararet yaptı ama onu değiştirince sorun kalmadı. Ancak, motor soğukken 1. ve 2. viteste tekleme yapıyor. Düşük devirde ve hızda ilerlerken arabanın ileri geri yapmasına neden oluyor. Bu durum çok canımı sıkıyor çünkü motor sonradan düzeliyor ama bu tekleme sorununun kaynağını bulamadım. Başına böyle bir şey gelen ya da bu konuda bir fikri olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Selam, bu tekleme durumu genelde yakıt sisteminden ya da ateşleme bobinlerinden kaynaklanıyor olabilir. Benim de başıma gelmişti, bobinlerden biri patlak çıkmıştı. Bir kontrol ettir, belki de basit bir sorun. Daha büyük bir şeye dönüşmeden çözülür umarım.

Selam, bu tekleme durumu genelde yakıt sisteminden ya da ateşleme bobinlerinden kaynaklanıyor olabilir. Benim de başıma gelmişti, bobinlerden biri patlak çıkmıştı. Bir kontrol ettir, belki de basit bir sorun. Daha büyük bir şeye dönüşmeden çözülür umarım.
Selam, bu tekleme sorunu kötü yakıt veya filtre tıkanıklığından da olabilir. Yakıt sistemini kontrol ettirdin mi? Bazen basit bir temizlikle bile düzelebiliyor. Bir de motor ayarına da bak, belki de bozukluktan kaynaklı bir sorun vardır. Denemekte fayda var. 🙂

Selam, bu tekleme sorunu kötü yakıt veya filtre tıkanıklığından da olabilir. Yakıt sistemini kontrol ettirdin mi? Bazen basit bir temizlikle bile düzelebiliyor. Bir de motor ayarına da bak, belki de bozukluktan kaynaklı bir sorun vardır. Denemekte fayda var. 🙂
Yakıt sistemine dikkat et, bazen sadece filtre değişimiyle düzeliyor. Ama eğer motor ayarı bozuksa, o işin içine başka masraflar girebilir. Umarım çabuk halledersin bu durumu.