Teknik Destek 2012 i20'de Fren Sesleri Var

M

mertcang989

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2012 model Hyundai i20 aracımda bir sorunla karşılaştım. 1 ay önce tüm bakımlarını yaptırdım, disk ve balataları komple değiştirdim. Ancak son günlerde, park ederken ya da manevra yaparken, fren yapıp ayağımı frenden çekince arka planda 'gıyk' gibi bir ses duyuyorum. Bu ses özellikle hafif yokuşlarda dur kalk yaparken daha belirgin hale geliyor. Sıcak havalardan mı kaynaklanıyor yoksa başka bir sorunu mu var? Benzer bir durumu yaşayan var mı? Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba, sesin kaynağı genelde fren balatalarının montajındaki bir hatadan ya da fren disklerinin yüzeyindeki pürüzlerden kaynaklanabilir. Bakımda her şey değiştiyse, belki de montajda bir şey gözden kaçmıştır. Bir ustaya tekrar göstermekte fayda var. Yokuşlarda sesin artması, baskı noktasının değişmesinden de olabilir. Bir kontrol ettir derim. 🙂

Sesin kaynağı genelde fren balatalarının uyumsuzluğundan ya da disk yüzeyinden olabilir, ama belki de sadece bir yerlerde toz birikmiştir. Yokuşta daha belirginleşiyorsa, o anki baskı durumuna dikkat etmek lazım. Bir de fren kaliperlerini kontrol ettirin, bazen o da sorun yaratabiliyor. Usta ile konuşmakta fayda var. 😏

Yani bu ses aslında dikkat etmen gereken bir şey, belki de o tozlar işte her şeyi mahvediyor. Kaliperler de oldukça önemli, onları kontrol ettirirsen daha sağlıklı olur. Bakım yapılmış ama sonrasında bir şey düzgün gitmediği kesin. Usta ile detaylı bir görüşmek şart gibi görünüyor. 🤔