Teknik Destek 2016 Peugeot 308 Yakıt Tüketim Sorunu

S

sugosu

Üye
Herkese merhaba. 2016 model Peugeot 308 1.6 BlueHDi 120 HP EAT6 Allure aracımı yeni aldım ve aracımın bakımlarını yetkili serviste yaptırdım. Yakıt tüketimi beklediğimden fazla, yağ kaçakları vardı ve servis onları giderdi. Ama yine de şehir içinde fazla yakıyor gibi geldi. Normali nedir, sizde de böyle bir durum var mı? Özellikle şehir içi kullanımda yakıt tüketiminizi paylaşabilir misiniz? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba, bende de aynı model var. Şehir içinde ortalama 7-8 litre arası tüketim normal bence. Farklı bir deneyim yaşayan var mı?

Merhaba, bende de aynı model var. Şehir içinde ortalama 7-8 litre arası tüketim normal bence. Farklı bir deneyim yaşayan var mı?
Şehir içinde 7-8 litre bence de fazla. Belki de aracın motoru tam randımanlı çalışmıyordur. Ek bir incelemeden geçirmekte fayda var. Başka bir servisten de görüş almak iyi olur.

Şehir içinde 7-8 litre bence de fazla. Belki de aracın motoru tam randımanlı çalışmıyordur. Ek bir incelemeden geçirmekte fayda var. Başka bir servisten de görüş almak iyi olur.
Bence aracın rejenerasyon döngüsüne giriyor olabilir, 7-8 litre normalden biraz fazla ama temizlik işlemi sonrası bile böyle devam ediyorsa başka bir servise danışmalısın.

Bence aracın rejenerasyon döngüsüne giriyor olabilir, 7-8 litre normalden biraz fazla ama temizlik işlemi sonrası bile böyle devam ediyorsa başka bir servise danışmalısın.
Yani, rejenerasyon döngüsü mü? Motorun çalıştığı şartlara göre değişir ama 7-8 litre gerçekten sıkıntılı. Belki de biraz daha detaya inmek lazım. Hangi servise gittin? Oradan memnun kaldın mı?