Teknik Destek 2019 Clio 4'te 1. Vites Sorunu

M

meliketuzun

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, 2019 model Renault Clio 4 0.9 TCE aracım var ve 89.000 KM'de. Son zamanlarda araç dururken 1. vitese takarken bir sorunla karşılaştım. Vites geçişi sırasında bir garip ses çıkıyor ve sanki bir direnç varmış gibi hissediyorum. Servise götürmeden önce sizlerin de deneyimlerini merak ediyorum. Bu durum sizce ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.

Selam, Clio'larda bu vites sorunu sık rastlanan bir durum. Genelde debriyaj ya da vites kolunda bi sıkıntı olabiliyor. Belki de vites yağını değiştirmek gerekebilir. Serviste bakılması en mantıklısı ama önce bir usta fikri almak iyi olur. Yine de bi anormal ses varsa dikkat et derim.

Selam, Clio'larda bu vites sorunu sık rastlanan bir durum. Genelde debriyaj ya da vites kolunda bi sıkıntı olabiliyor. Belki de vites yağını değiştirmek gerekebilir. Serviste bakılması en mantıklısı ama önce bir usta fikri almak iyi olur. Yine de bi anormal ses varsa dikkat et derim.
Vites kolu ve debriyajdan kaynaklanıyorsa, tamir yerine yeni bir parça almak daha maliyetli olabilir. Vites yağı değişimi de iyi fikir, ama eğer ses artıyorsa bırakma, servise git. Arabanın sağlığı önemli.

Geri