Teknik Destek 40 Binde Nissan'da Direksiyon Kutusu Sorunu

L

LynXMaSTeR

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 40.000 km'de olan Nissan aracımda bir sorunla karşılaştım. Normal yollar da kullanıyorum, hiç stabilize yola girmedim ama rolantide veya düşük hızlarda direksiyonu sola sağa çevirirken tak tak şeklinde sesler gelmeye başladı. Bu durum beni oldukça endişelendiriyor. Acaba direksiyon kutusuyla mı alakalı? Bazı forumlarda bu tür seslerin direksiyon kutusundan kaynaklanabileceğini okudum. Daha önce böyle bir sorunu yaşayan ya da bu konuda bilgi sahibi olan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selam, bu sesler genelde direksiyon kutusundan ya da süspansiyon sisteminden gelebiliyor. Tam olarak kaynağı anlamak için mutlaka bir ustaya göstermen iyi olur. Bazı durumlarda yağ seviyesi de etkili olabilir. Belki bir kontrol ettirirsin, sorun büyümeden. Umarım sorun çabuk çözülür!

Selam, bu sesler genelde direksiyon kutusundan ya da süspansiyon sisteminden gelebiliyor. Tam olarak kaynağı anlamak için mutlaka bir ustaya göstermen iyi olur. Bazı durumlarda yağ seviyesi de etkili olabilir. Belki bir kontrol ettirirsin, sorun büyümeden. Umarım sorun çabuk çözülür!
Direksiyon kutusundaki sesler cidden can sıkıcı. Ama bazen sadece yağ eksikliği de yapabiliyor. Bir kontrol ettir, belki basit bir şeydir. Benim eski arabamda da böyle bir şey olmuştu, ustaya gösterdikten sonra hemen halledildi. Ama sorun derinleşirse büyük masraf olabilir. Üzerinde dur, bir de sesin yoğunluğuna dikkat et, ona göre hareket et. Bu tür sesler bazen başka sorunların habercisi de olabiliyor. Yine de umarım basit bir şeydir. 😊