Teknik Destek 5. Viteste Hızlanmama Sorunu

E

edagidir

Aktif Üye
Merhabalar,

Son günlerde 2016 model Renault Clio 1.5 dci dizel aracımda sıkıntı yaşamaya başladım. 5. viteste gaza sonuna kadar basmama rağmen, özellikle yokuş çıkarken hızlanmıyor. 120 km/s hızın üzerine çıkamıyorum. Yol düz olduğunda normal bir şekilde hızlanıyor ama yokuşlarda ciddi bir sorun yaşıyorum.

1, 2, 3 ve 4. viteste bir sorun yok ama 5. viteste bu durum beni endişelendiriyor. Benzer bir sorunla karşılaşan var mı? Olası sorunlar neler olabilir? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Yokuşlarda 5. viteste hızlanmama problemi genelde turbo ya da enjektörlerden kaynaklanabilir. Turbo basıncı düşmüş olabilir. Bir de EGR valfi sıkışmışsa, hem hız hem de yakıt tüketimi etkilenir. Bi kontrol ettir bence. Geçmiş olsun.

Yokuşlarda 5. viteste hızlanmama problemi genelde turbo ya da enjektörlerden kaynaklanabilir. Turbo basıncı düşmüş olabilir. Bir de EGR valfi sıkışmışsa, hem hız hem de yakıt tüketimi etkilenir. Bi kontrol ettir bence. Geçmiş olsun.
Yokuşlarda 5. viteste hızlanamamak, motorun tıkanmış olduğunu gösteriyor olabilir. Belki de hava filtresini bir kontrol ettirsen iyi olur. Unutma, turbo işi çok ama çok hassas. Ayrıca, EGR valfini de ihmal etme, sorun orada da olabilir. Bir de, gaza sonuna kadar basmak yerine biraz daha yavaşlamak belki de yarar sağlar. Denemeye değer 😉

Geri