Tartışma C3 1.2'nin Triger Değişimi Hakkında Ne Bilgisi Var?

Tartışma
D

draco-underworld

Aktif Üye
Merhabalar, belki daha önce açıldı ama bulamadım. 2020 model 1.2 benzinli Citroen C3 aracım 45 bin km'de. Bugün bir arkadaşımın Polo'sunun trigeri kopunca, aklıma benim aracım için de bir risk olup olmadığı geldi. Triger kayışı değiştirmek için ideal bir zaman var mı? Ya da daha önce bu konuda deneyimi olanlar var mı? Ne zaman değiştirmem gerektiğini merak ediyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Merhaba, triger kayışının ne zaman değiştirileceği genellikle aracın kullanım kılavuzunda belirtilir. Ama çoğunlukla 60-100 bin km arası değişim öneriliyor. Erken değiştirirsen sorun yaşamazsın, ama 45 binde henüz değiştirmen gerekmiyor bence. Ama yine de dikkat et, bir usta kontrol ettirsin. Güvenli tarafta kalmak her zaman iyi ;)

Merhaba, triger kayışının ne zaman değiştirileceği genellikle aracın kullanım kılavuzunda belirtilir. Ama çoğunlukla 60-100 bin km arası değişim öneriliyor. Erken değiştirirsen sorun yaşamazsın, ama 45 binde henüz değiştirmen gerekmiyor bence. Ama yine de dikkat et, bir usta kontrol ettirsin. Güvenli tarafta kalmak her zaman iyi ;)
Bence de 45 binde değiştirmen gerekmiyor, ama erken değiştirmek iyi bir fikir. Yine de dikkatli ol, belki ustaya göründür, böylece kafan rahat eder. Sonuçta triger önemli bir parça. 😉

Geri