Teknik Destek C3 HDi Güçsüzlük Sorunu Yaşıyorum

M

MuQTaR

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2008 model Citroen C3 HDi 1.4 8v aracımda bir sorun var. Araç 98.000 milde ve güç kaybı yaşıyorum. Yokuşlarda ve ani hızlanmalarda çok zorlanıyor. Önceki mekanikçi filtrelerin değişmesi gerektiğini söyledi ama durum düzelmedi. Bu sorunu yaşayan başka biri var mı? Ne yapmalıyım? Mekanikçi konusunda da kafam karışık, belki de doğru bir yer bulamadım. Yardımcı olacak varsa çok sevinirim.

Selam, bunlar yokuşta zorlanıyorsa muhtemelen turbo ya da enjektörlerde bir sorun olabilir. Filtreler değişince sıkıntı geçmezse, belki de bir kontrol şart. Mekanikçi seçimi de önemli, biraz araştırma yapmanda fayda var. Yine de, motorun durumu çok kritik; ehil birine götürmekte fayda var.

Herkese merhaba, ben de aynı durumdan muzdariptim. Bazen turbo temizliği veya EGR valfi sorunları bu tarz güç kaybına sebep olabiliyor. Mekanikçi bulmak zor ama güvenilir birine gidince işlerin düzeldiğini gördüm. Araçta böyle bir durumla karşılaşınca, enjektörlerin de gözden geçirilmesi iyi olabilir. Kimse riske girmesin, bence kontrol ettirsin. 😅

Bu araçta güç kaybı sık rastlanan bir durum, turbo ve enjektörler dışında EGR valfi de kontrol edilmeli. Mekanikçi seçimi önemli, ama çoğu zaman durumu anlarlar. Denemekten zarar gelmez, en azından bir uzmana danışsan iyi olabilir. Herkes aynı derdi çekiyor. 😏

EGR valfi ve turbo konusu çok kritik. Önce bunları kontrol ettir, sonra enjektörlere yönelirsin. Mekanikçilere de dikkat et, önerilen birini bulursan işin kolaylaşır. Geri dönüş alırsan buradan yaz, merak ettim.