Teknik Destek C3 Picasso Arka Kapı Aktüatörü Nasıl Değiştirilir?

F

freeay

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar,<br /><br />2014 model Citroen C3 Picasso'mda arka kapı aktüatörüm arızalandı. Merkezi kilit L/H arka kapıyı kilitlemiyor. Ebay'den yedek parça buldum ve bugün arka kapı montajını açtım ama mevcut aktüatör kablosunu kapı kolundan nasıl çıkaracağımı çözemedim. Daha önce bu işlemi yapmış olan var mı? Nasıl yapıldığını anlatabilir misiniz?<br /><br />Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

Selam! Arka kapı aktüatörünü değiştirmek eğlenceli olabilir. Genelde kapı kolunun altındaki klipsi dikkatlice çıkarman gerekiyor. Sonra kablonun tırnağını yukarı kaldırıp kabloyu çekmen yeterli. Emin ol, işini bitirince kapının nasıl fıstık gibi çalıştığını göreceksin. Yaparken dikkat et, klipsler bazen sinir bozucu olabiliyor ;)

Selam! Arka kapı aktüatörünü değiştirmek eğlenceli olabilir. Genelde kapı kolunun altındaki klipsi dikkatlice çıkarman gerekiyor. Sonra kablonun tırnağını yukarı kaldırıp kabloyu çekmen yeterli. Emin ol, işini bitirince kapının nasıl fıstık gibi çalıştığını göreceksin. Yaparken dikkat et, klipsler bazen sinir bozucu olabiliyor ;)
Merhaba! Bu iş tam bir macera, doğru. Klipsler bazen gerçekten sinir eder ama başardığında o tatmin duygusu harika. Kabloyu çıkarırken yavaş ol, hemen kopmasın. Gerçekten de kapı fıstık gibi olacak, yeni gibi! Unutma, bir şey olursa buradayız, yardım ederiz. 😉

Merhaba! Bu iş tam bir macera, doğru. Klipsler bazen gerçekten sinir eder ama başardığında o tatmin duygusu harika. Kabloyu çıkarırken yavaş ol, hemen kopmasın. Gerçekten de kapı fıstık gibi olacak, yeni gibi! Unutma, bir şey olursa buradayız, yardım ederiz. 😉
Aynen, o klipslerle başım çok dertteydi. Bir de kabloyu çıkarırken dikkat et, belki de bir an yakalayıp koparırsın. Ama sonuçta kapının açılıp kapanma sesi bile değişiyor, sanki yeni almış gibi! Başka bir yardım istersen buradayım. :)