Tartışma C3'te Motor Yıkama Deneyimi

• Konbuyu başlatan akcamurat87
  • Başlangıç tarihi
Tartışma
A

akcamurat87

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, Citroen C3 aracımda motor yıkama hakkında bir şeyler duydum. Bazı arkadaşlar dizel ile yağ karıştırarak motor yıkamanın iyi olabileceğini söylüyor. Ama ben hiç böyle bir şey denemedim ve yapmayı da düşünmüyorum. Sizce bu yöntem gerçekten işe yarar mı? Yoksa sadece yağı ısıtıp normal bir yağ değişimi yeterli mi? Deneyen varsa yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba, bu yağ ve dizel karıştırma olayı çok riskli bence. Motoru daha fazla yıpratabilir. Normal yağ değişimi yapıyorsan zaten yeterli. Yıkama derdine düşme, motorun içine girecek her şey sorun yaratabilir. Benim görüşüm bu şekilde.

Merhaba, bu yağ ve dizel karıştırma olayı çok riskli bence. Motoru daha fazla yıpratabilir. Normal yağ değişimi yapıyorsan zaten yeterli. Yıkama derdine düşme, motorun içine girecek her şey sorun yaratabilir. Benim görüşüm bu şekilde.
Motor yıkama konusunda herkesin kendi yöntemi var ama yağ ve dizeli karıştırmak riskli olabilir. Ben de normal yağ değişimini tercih ediyorum. Bir de, motoru ısıtmak iyi bir fikir; yağın akışkanlığı artar. Ama yıkama derdine hiç girmemek en iyisi. 😅

Geri