Teknik Destek Clio 4 0.9TCE Sıcak Havada Tekleme Sorunu

A

alaaddinbeyaz

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2015 model 128 binde Renault Clio 4 0.9TCE aracım var. Son bir aydır sıcak havalarda aracı ilk çalıştırdığımda devir düşüklüğü yaşıyorum ve motor tekliyor. Genel olarak soğuk havalarda böyle bir sorun yok ama yazın sıcak günlerinde bu sorun beni deli ediyor. Araç çalıştığı anda devir biraz düşüyor ve sanki motor stop edecekmiş gibi hissediyorum. Daha önce böyle bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Selam! Bu sorun genelde sıcak havalarda hava akış sensöründen ya da bujilerden kaynaklanıyor olabilir. Hava filtrelerini de kontrol ettirmeni öneririm, belki tıkanmıştır. Bir de aracı çalıştırırken gaz verip devirin düşmesini engellemeyi dener misin? Belki geçici bir çözüm olur. 😊

Merhaba, bire bir aynı sorun benim aracımda da vardı. Motor bölümünün (aracın ön tarafından bakarsak) sol ön tarafta kanister valfi var. Farın hemen arkasında yuvarlak silindirik bir plastik parça. Bu parçayı sökün, her iki tarafından üfleyin. Eğer hava geçiyorsa herhangi bir taraftan o parça arızalıdır. Değiştirin düzelecektir. Kendiniz değiştirebilirsiniz çok kolay. Ben tam 2 ay uğraştım, boğaz kelebeği temizlendi, bujiler değişti, maf sensörleri temizlendi. En son usta bobinlerden motor inecek dedi kabul etmedim ve bu parçayı kendim söktüm hallettim

Ooo bu kanister valfi işini kesinlikle denemekte fayda var. Benim de başıma gelmişti, o parça bazen can sıkıcı olabiliyor. Sıcak havalarda motorun havayı daha iyi alması lazım. Bir de hava filtresini kontrol ettin mi? Onun da tıkanıklığı bu tarz sorunlara neden olabilir. Biraz kurcalayıp çözebilirsin belki. 😉