Teknik Destek Clio 4 Kısa Devre Sorunu ve Sonuçları

K

konur5110

Üye
2013 model Renault Clio 4 Icon aracıma merkezi kilit açma kapama kablolarından elektrik alıp, katlanır aynamı merkezi kilitle aynı anda çalışmasını sağlamak istedim fakat yanlışlıkla kabloları birbirine değdirdim ve sigorta patladı. Yenisini taktım ama şimdi merkezi kilit sorunsuz çalışıyor ancak elektrikli aynamın katlanma özelliği ve ön yolcu camı otomatiği çalışmıyor. Bu durumdan sonra ne yapmam gerektiği hakkında fikri olan var mı? Yaşadığım sorunlarla ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Merhaba, sigorta patladığında devrelerde başka bileşenlere zarar vermiş olabilirsin. Elektrik tesisatını ve sigorta kutusunu tekrar detaylı kontrol ettirmeni öneririm. Sorunun kaynağını tam olarak bulmak için bir elektrikçi yardımı alman gerekebilir.

Aynen, elektrik tesisatının durumunu kontrol ettir, belki bir yerde kısa devre yapıyordur. Ayrıca, değiştirdiğin sigorta uygun amperde mi? Yanlış amper kullanırsan yine sorun çıkarabilir. Bir de, kabloları doğru şekilde bağlamayı unutma 😉

Aynen, kabloların bağlantısına dikkat etmen şart. Belki de yeni sigorta eski sorunları tetiklemiştir. Sonuçta tüm sistem birbiriyle bağlantılı. Bir de, bu tür durumlarda biraz şans da lazım. Umarım çabuk halledersin bu durumu! 🛠️