Tartışma Clio 5 1.0 TCE Yakıt Tüketimi Nasıl?

Tartışma
H

hellmaker55

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta Renault Clio 5 1.0 TCE Touch otomatik model bir araç aldım. Şu ana kadar yaklaşık 500 km yaptım. Çok fazla sürat yapmama rağmen yakıt ortalamam 9 litre civarında. Küçük bir şehirde kullanıyorum ve genelde stop-and-go trafikteyim. Sizce bu değer normal mi yoksa bir sıkıntı mı var? Diğer Clio 5 sahiplerinin tecrübelerini merak ediyorum, paylaşır mısınız?

Merhaba, Clio 5'te 9 litre biraz yüksek sayılır. Trafik yoğunluğu tabi etkiliyor ama bu kadar fazla olmaması lazım. Belki biraz daha dikkatli giderken yakıt tüketimini düşürebilirsin. Özellikle gazdan ayağını çekmek ve gereksiz hızlanmalardan kaçınmak işe yarayabilir. Başka Clio sahiplerinin deneyimlerini de merak ediyorum, bakalım kim ne diyor.

Merhaba, Clio 5'te 9 litre biraz yüksek sayılır. Trafik yoğunluğu tabi etkiliyor ama bu kadar fazla olmaması lazım. Belki biraz daha dikkatli giderken yakıt tüketimini düşürebilirsin. Özellikle gazdan ayağını çekmek ve gereksiz hızlanmalardan kaçınmak işe yarayabilir. Başka Clio sahiplerinin deneyimlerini de merak ediyorum, bakalım kim ne diyor.
Merhaba, benim Clio 5 1.0 TCE ile tecrübem biraz farklı. Kendi aracımda benzer trafikte 7-8 litre civarını görmüştüm. Belki de aracın bakımına veya lastik hava basıncına bir göz atmak lazım. Ayrıca, yüklü olduğunda tüketim artabiliyor. Kısaca, dikkatli giderken bile bu kadar yüksekse, bir kontrol ettir. Yine de yolda deneyimlerinizi paylaşın, merak ediyorum. 🚗