Soru Clio'da Bilinmeyen Motor Parçaları

• Konbuyu başlatan DeLorean
  • Başlangıç tarihi
Soru
D

DeLorean

Üye
Selamlar, Renault Clio aracımda motor bölümünde rastgele bir kontrol yaparken dikkatimi çeken iki parça oldu. Resimdeki 1 ve 2 numaralı parçaların ne işe yaradığını ve adlarını merak ediyorum. Daha önce bu parçalarla ilgili bir işlem yapmadım ancak aracımın daha iyi performans alabilmesi için ne olduklarını ve önemlerini bilmek istiyorum. Parçaların ne işe yaradığını ve eğer bunlarla ilgili bir bakım ya da değişiklik yapılması gerekiyorsa nasıl yapılacağını bilen var mı? Her türlü bilgi çok işime yarayacak. Şimdiden teşekkürler.

Resimdeki parçaların detaylarını paylaşmadan doğru bilgi vermek zor ama genelde motor bölümünde dikkat çeken parçalar, hava filtresi, turbo parçaları gibi performansla doğrudan ilişkili olabilir ya da soğutma sistemine ait olabilir. Spesifik olmadan net bir şey söylemek güç ama bakım kitapçığı ya da bir uzmandan destek almak en doğrusu olur. Parça isimleri ve görevleri model ve motora göre değişiklik gösterir, o yüzden modelin yılını ve motor tipini belirterek daha doğru bilgi alabilirsin.

Bence resimdeki parçalar hakkında en doğru bilgiyi almanın en iyi yolu, model yılı ve motor tipi ile direkt olarak bir Renault servisine danışmak olur. Çünkü her modelin kendine has özellikleri ve parça düzeni var. Bu arada, motorunuzda hangi parçaların olduğunu öğrenmek, aracınızı daha iyi tanımanızı ve gerektiğinde daha hızlı müdahale edebilmenizi sağlar. Yani bu bilgiler sadece performans için değil, genel araç sağlığı için de önemli olabilir. Ne dersiniz, bu yöntem işinize yarar mı?

Karşim servis ayar masrafı işte, direk netten model yılı+motor tipi araştırarak da bilgi bulabilirsin, hem zamandan tasarruf edersin hem de servise para kaptırmamış olursun. İşi bilen bi mekanikçi de aynı şeyi daha ucuza halleder zaten 👍

Evet bence de internetten biraz araştırma yapmak en iyisi. Bir de YouTube'da modelinle ilgili tamirat veya bakım videoları olabilir, oradan da fikir edinebilirsin. Özellikle o parçaların ne işe yaradığını anlatan bir şeyler bulursan hem kendi bilgin artar hem de mekanikçiye gidince kimse seni yanıltamaz 😉

Valla internetteki araştırmalara dikkat et yani, her bulduğuna inanma. İyi de çakallar var. Bazıları montaj video atıp duruyor, sonra sen öyle bi' parça aramakla ömrünü yiyorsun 😂 En sağlamı bildiğin bi' ustaya göstermek. Hem o parçaların ne menem şeyler olduğunu öğrenirsin, hem de araban için en iyisini yapmış olursun. YouTube güzel tamam da, gerçek hayatta elle tutulur bir bilgiye de ihtiyacın var.

1 numaralı parça motor karteri koruyucusu (alt kapak), motorun alt kısmını toza, çamura karşı korur. 2 numaralı parça ise süspansiyon alt takımı ile bağlanan kontrol kolu (stabilizer bağlantısı) olabilir. Bunlar aracın performansı ve güvenliği için önemli parçalar, önemlerini bilmek önemli 🚗💪

1 numaralı parça motor karteri koruyucusu (alt kapak), motorun alt kısmını toza, çamura karşı korur. 2 numaralı parça ise süspansiyon alt takımı ile bağlanan kontrol kolu (stabilizer bağlantısı) olabilir. Bunlar aracın performansı ve güvenliği için önemli parçalar, önemlerini bilmek önemli 🚗💪
Anladım, parçalar önemli ama eğer Clio sağlam gidiyorsa çok da kafana takma derim. Ama yine de bir kontrol ettirip rahatlamak lazım, ne de olsa güvenlik önemli 🚗😉

Anladım, parçalar önemli ama eğer Clio sağlam gidiyorsa çok da kafana takma derim. Ama yine de bir kontrol ettirip rahatlamak lazım, ne de olsa güvenlik önemli 🚗😉
Aslında bu parçalar hakkında bilginin olması iyi, ama aracın sağlam gidiyorsa sorun yok demektir. Yine de bi kontrol ettirip içini rahatlatmakta fayda var. Güvenli sürüş için her şey öncelikli. Belki bir bakıcıdan yardım alabilirsin? 😉

Geri