Teknik Destek Corsa 1.7 MAP Sensörü Arızası

F

fsenocak01

Aktif Üye
Herkese selamlar, yakın zamanda aldığım Corsa C 1.7 DTi aracımda bir sorunum var. Araç sakin kullanımda hiçbir sorun teşkil etmiyor ancak dip gaz ile gaza yüklendiğimde anlamsız bir şekilde motor gücünü kaybediyor ve sanki boğuluyormuş gibi oluyor. Bu sorun hakkında birkaç kişiyle konuştum, MAP sensörü kaynaklı olabileceğini söylediler. Aranızda benzer bir sorun yaşayan veya bu konuda bilgi sahibi olan var mı? MAP sensörünü değiştirince sorun düzelir mi yoksa farklı bir yerden mi kaynaklanıyor olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Selam, bu tarz bir durumda MAP sensörü sıkça sorun çıkarabiliyor. Ama bence öncelikle hava filtrelerini ve enjektörleri de kontrol ettir. Sorun kaynağı MAP değilse başka bir şeyden de kaynaklanabilir. Denemekte fayda var, umarım kısa sürede halledersin.

Aynen katılıyorum, MAP sensörü sıkıntılı olabiliyor ama enjektör ve hava filtresi de göz ardı edilmemeli. Belki de basit bir temizlikle iş çözülecek. Enjektörlerin durumu kötü ise motoru boğar, sonrasında pişman olursun. Mutlaka bir kontrol ettir, sonuçları burada paylaşmayı unutma. 😉

Bence bir de turbo basıncını kontrol ettir. Eğer turbo yeterince hava basmıyorsa o da gücünü kaybettirir. Bir yandan MAP sensörünü değiştirirken, hava filtresine de el at bence. Her şey bir bütün sonuçta. 🚗💨

Bence doğru yoldasın, MAP sensörü sıkıntı yaratabilir ama turbo basıncı ve hava filtresi de gözden geçirilmesi gereken detaylar. Gerekirse bir OBD2 cihazı ile motorun verilerini kontrol ettir, belki başka hatalar da ortaya çıkar. Böylece sorunun tam kaynağını bulursun. Başarılar! 😊