Teknik Destek Corsa B 98'de Conta Patlattıktan Sonra Yağ Eksiltme Sorunu

C

caglarcan75

Aktif Üye
Selamlar arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Ben İstanbul'dan Murat. Corsa B 1.4 Swing aracımla yolda giderken conta patlattım. Usta kompresyon testi yaptı ve fark etti, anlaştık ve üst kapağı söktü, contayı değiştirdi. Ancak şimdi bir pişmanlığım var, araçta yağ eksiltme sorunu yaşıyorum. Aracı stop ettikten yarım saat sonra yağ eksik görünüyor ama 5-6 saat sonra baktığımda seviye yükseliyor, sanki yağ kartere çok geç iniyor gibi. Bu durumu yaşayan veya fikir verebilecek olan var mı? Resimlere bakarak veya tecrübelerinizle yorum yaparsanız sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Murat, geçmiş olsun. Bu yağ eksiltme durumu contadan sonra sık görülür, özellikle de iyi yapılmadıysa. Yüksek ihtimalle ya hortumda bir kaçak vardır ya da yağ pompası problemli. Usta bir kontrol ettirsin, belki de karterde birikme oluyordur. Denediğin her şeyde dikkat et, başka sorunlarla karşılaşmamak için. Umarım çabuk halledersin.

Sağol dostum, hayırdır bir de üstüne yağ pompası çıkar, o da gidecek sanki. Karterde birikme olsa bile, yağı doğru kontrol etmekte fayda var. Bi de, servisteki ustanın işini sağlama alması şart. Yoksa daha büyük masraflar çıkabilir. Atla bak, belki basit bir şeydir. Herkesin başına gelebilir, umarım çabuk çözülür.

Murat, bu işte en kritik nokta aslında ustanın işçiliği. Belki de conta değişimi sırasında bir şeylere dikkat etmemiştir. Yağ seviyesini kontrol etmekte haklısın, belki de bir şey kaçırıyorsun. Denemekten zarar gelmez, ama bir de dikkat et, sonradan başına iş açma. Belki de hortumun bağlantılarında sorun vardır, oralara bir bak derim. Yağ pompası da fazla yüklenirse patlayabilir. Umarım usta bir an önce halleder bu durumu.