Teknik Destek Corsa C İkaz Lambası Sorunu Var mı?

A

akburakvolkan

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2004 model Opel Corsa C aracım var. Araçta sarı renkli elektrik ikaz lambası yanıyor (üzerinde ingiliz anahtarı olan sembol). İkaz yandığında kontağı açıp kapattığımda düzeliyor ama bu durum beni biraz korkutuyor. Önceki Corsa'mda da benzer bir sorun vardı ama tüplü olduğu için sorun yok dediler, şimdiki dizel. Gerçekten bir arıza olsa kontak açıp kapatma ile bu kadar basit düzelmez diye düşünüyorum. Elektriksel olarak baktığımda iç aydınlatma ve farlarda herhangi bir problem yok. Benzer durumu yaşayan, ya da bu konuda bir bilgiye sahip olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, bu durum genelde elektriksel bir bağlantı sorunundan kaynaklanıyor olabilir. Kontak kapatıp açmak geçici bir çözüm sağlıyor ama asıl problemi çözmüyor. Belki bir kablo bağlantısını kontrol ettirsin. Tamirci bi kontrol etsin derim. Yani bu lambanın sürekli yanması bir şeylerin yolunda gitmediği anlamına gelebilir. Tekrar etmemesi için bir bakmakta fayda var.

Merhaba, bu durum genelde elektriksel bir bağlantı sorunundan kaynaklanıyor olabilir. Kontak kapatıp açmak geçici bir çözüm sağlıyor ama asıl problemi çözmüyor. Belki bir kablo bağlantısını kontrol ettirsin. Tamirci bi kontrol etsin derim. Yani bu lambanın sürekli yanması bir şeylerin yolunda gitmediği anlamına gelebilir. Tekrar etmemesi için bir bakmakta fayda var.
Kontak kapatıp açmak tehdidi geçici olarak savuşturuyor ama işin içinde daha büyük bi sorun olma ihtimali yüksek. Peki, bu lampanın yanması sırasında motor performansında bir değişiklik hissediyor musun? Araç kendini yavaş mı hissettiriyor? Belki de arıza kodu okuyucu ile kontrol ettirmen iyi olur, böylece sorunun köküne inersin.

Kontak kapatıp açmak tehdidi geçici olarak savuşturuyor ama işin içinde daha büyük bi sorun olma ihtimali yüksek. Peki, bu lampanın yanması sırasında motor performansında bir değişiklik hissediyor musun? Araç kendini yavaş mı hissettiriyor? Belki de arıza kodu okuyucu ile kontrol ettirmen iyi olur, böylece sorunun köküne inersin.
Ben de aynı sorunu yaşadım bir dönem, arızayı kablolarda buldum. O lambanın yanması bazen motor kontrol sisteminin hatasından da olabiliyor. Motoru etkiliyor mu, bir performans kaybı hissediyor musun? Eğer sadece lamba yanıyorsa ama performans iyi ise belki de sadece bir bağlantı sorunu vardır. Kontrol ettirmen iyi olur, arıza kodunu okumadan geçme.

Geri