Teknik Destek Dacia Sandero Stepway Vites Atarken Kasıntı Var mı?

• Konbuyu başlatan heimdalll
  • Başlangıç tarihi
H

heimdalll

Aktif Üye
Merhabalar, Dacia Sandero Stepway aracımda son zamanlarda bir sorun fark ettim. Araç vites atarken sanki birisi arkadan gelip debriyaja basıyormuş gibi hissediyorum, böyle bir kasıntı yapıp vites değiştiriyor. Bu normal bir durum mu yoksa bir problem mi var? Benzer bir durum yaşayan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Selam, benzer bir durum ben de yaşadım. Vites geçişlerinde böyle bir titreme hissi normal değil. Debriyajın ayarı veya vites kutusunda problem olabilir. Bir servise göstermekte fayda var. Aşırıya kaçmadan kontrol ettir, sonra iş işten geçmeden tedbir alırsın. 😉

Selam, benzer bir durum ben de yaşadım. Vites geçişlerinde böyle bir titreme hissi normal değil. Debriyajın ayarı veya vites kutusunda problem olabilir. Bir servise göstermekte fayda var. Aşırıya kaçmadan kontrol ettir, sonra iş işten geçmeden tedbir alırsın. 😉
Merhaba, vites geçişlerindeki bu titreme genelde debriyajla alakalıdır. Belki de hidrolik sistemde bir kaçak ya da ayar sorunu vardır. Serviste bir kontrol ettir, belki basit bir ayar ile halledilir. Unutma, zamanında müdahale her zaman daha iyi 😉