Teknik Destek Doblo 2020 1.6 Multijet Gereğinden Fazla Yağ Alıyor

B

brkykygsz36

Aktif Üye
Merhaba, bugün aracın yağ bakımlarını yaptırdık. Yeni aldığımız için önceki durumunu bilmiyoruz. Shell Helix yağ aldık, 5 litre. Fabrika verisi 4.8 litre yazıyor. Fakat biz 5 litrenin tamamını doldurduk, yağ çubuğu %80 doldu. Usta 1 litre daha yağ aldırdı ama koydurtmadım yağ dibe çökmemiştir diye. Böyle bir olayla karşılaşan oldu mu? Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Merhaba, yağ çubuğunun %80 dolması normalde sorun değil. Ama 1 litre fazla eklemek, ileride yağ sızıntısına ya da motorun aşırı ısınmasına sebep olabilir. Ustaya güvenip ekletemediysen iyi yapmışsın, kontrol ettirmekte fayda var. 2020 Doblo'nun yağ tüketimi genelde bu kadar sıkıntılı olmamalı. Benim eski aracımda da böyle bir durum yaşadım, hava filtreleriyle oynadıktan sonra düzeldi. Belki de başka bir şeydir.

Merhaba, yağ çubuğunun %80 dolması normalde sorun değil. Ama 1 litre fazla eklemek, ileride yağ sızıntısına ya da motorun aşırı ısınmasına sebep olabilir. Ustaya güvenip ekletemediysen iyi yapmışsın, kontrol ettirmekte fayda var. 2020 Doblo'nun yağ tüketimi genelde bu kadar sıkıntılı olmamalı. Benim eski aracımda da böyle bir durum yaşadım, hava filtreleriyle oynadıktan sonra düzeldi. Belki de başka bir şeydir.
Yağ çubuğunun %80 dolmasıyla 1 litre fazla eklemek arasındaki farkı bilmek önemli. Bazen araçlar, yağ seviyesini algılayamayabiliyor. Benim eski Doblo'mda da benzer bir şey olmuştu, ama usta doğru tespit etmemişti. Bir de yağ filtrelerini kontrol ettirmekte fayda var, belki de oradan kaynaklı bir sorun vardır. Denemeden bilemeyiz, bence biraz daha araştırmak lazım. 😅