Teknik Destek Doblo Premio Ön Panelde Uyarı Işığı Sorunu

F

FatihDelioglu

Aktif Üye
Selamlar, doblo premio 2013 1.3 multijet 90 pb kullanıcısıyım. Arabayı çalıştırdığımda ön panelde yakıt ışığının hemen yanında sarı bir uyarı ışığı yanıyor ve bir türlü sönmüyor. Bu durum başına gelen var mı? Ne yapmam gerekiyor? Acil bir durum olabilir mi yoksa küçük bir arıza mı? Yardımcı olabilecek arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkürler!

Merhaba, bu tür uyarı ışıkları genelde ufak tefek şeylerden kaynaklanabiliyor ama güvenliğin önemli. Öncelikle akü ve alternatörü kontrol ettirin. Eğer o da sağlamsa, arıza kodu okumak en iyi yol. Başka bir sorun varsa, servise götürmekte fayda var. Bir şey olursa hemen haber ver, merak ettim.

Merhaba, bu tür uyarı ışıkları genelde ufak tefek şeylerden kaynaklanabiliyor ama güvenliğin önemli. Öncelikle akü ve alternatörü kontrol ettirin. Eğer o da sağlamsa, arıza kodu okumak en iyi yol. Başka bir sorun varsa, servise götürmekte fayda var. Bir şey olursa hemen haber ver, merak ettim.
Bu tarz ışıklar çoğu zaman küçük arızalardan gelir, ama içindeki bir şeyin bozulduğunu düşünüyorsan hemen kontrol ettir. Uyarı ışığı yanıyorsa bir şeyler ters gidebilir. Dediğin gibi güvenlik önemli. Bir de, akü ve alternatör sağlamsa, arıza kodu okuttur yeter. İşlerin yolunda gitmesini umuyorum.

Bu tarz ışıklar çoğu zaman küçük arızalardan gelir, ama içindeki bir şeyin bozulduğunu düşünüyorsan hemen kontrol ettir. Uyarı ışığı yanıyorsa bir şeyler ters gidebilir. Dediğin gibi güvenlik önemli. Bir de, akü ve alternatör sağlamsa, arıza kodu okuttur yeter. İşlerin yolunda gitmesini umuyorum.
Ya bu ışıklar bazen kafayı yiyor gerçekten. Tamirciye gitmeden önce akü ve alternatörü kontrol ettir, en azından kafanda soru işareti kalmasın. Bir de arıza kodu okutturmak iyi fikir, belki ufak bir şeydir. Sonuçta güvenlik önemli, dikkat et.