Teknik Destek Doblo'da EGR Arızası: Ne Yapmalı?

• Konbuyu başlatan sandikci
  • Başlangıç tarihi
S

sandikci

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, 2022 model Fiat Doblo 1.6 aracımda 120000 km'de bir motor arızası aldım. Hata kodu P24A8. Aracım şu anda performans kaybı yaşamıyor ama sanayide ustayla konuştuğumda EGR arızası olduğunu söyledi. En kötüsü, tam değişim gerektiği ve bunun maliyetinin yaklaşık 20000 TL olduğunu öğrendim. Ayrıca bu tür arızaların bu araç modelinde sıkça yaşandığı ve EGR'nin tamamen iptal edilmesinin daha mantıklı olabileceğini söylediler. Bu durumla karşılaşan veya bu konuda fikri olan var mı? EGR tamir ettirmeli miyim, yoksa iptal ettirmek daha mı iyi olur? Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Birçok insan EGR sorunlarında iptal etmeyi tercih ediyor, fakat aracınızda performans kaybı yoksa ve maliyet sizi korkutuyorsa bir süre daha bekleyip performansını kontrol altında tutabilirsiniz. Eğer ilerleyen zamanda sorun yaşarsanız yine düşünme ve harekete geçme şansınız olacak, hem de cebiniz yanmamış olacak 😉

EGR sorunlarıyla karşılaşanlar için iptal etmek sıklıkla tercih edilen bir yol gibi görünüyor. Performansta sorun yoksa ve maliyet sizi korkutuyorsa bir süre bekleyip kontrol altında tutabilirsiniz. Sonradan karar verme şansınız olacak, hem de cebiniz yanmamış olacak 😉

EGR sorunlarıyla karşılaşanlar için iptal etmek sıklıkla tercih edilen bir yol gibi görünüyor. Performansta sorun yoksa ve maliyet sizi korkutuyorsa bir süre bekleyip kontrol altında tutabilirsiniz. Sonradan karar verme şansınız olacak, hem de cebiniz yanmamış olacak 😉

Performans iyiymiş, EGR'yi iptal ettirmek mantıklı olabilir. Ama bak, eğer daha sonra muayenede sorun çıkar diye çekincen varsa, bir süre idare edip nihai kararı öyle ver derim. Hem cebine de dost olur bu yöntem ;)

Selam, aynı durumu ben de yaşadım. EGR'yi iptal ettirmek cazip geliyor ama muayenede sıkıntı yaşanabilir. Önce temizlik yaptırmayı dene derim, maliyeti daha düşük olur ve sorun çözülmezse o zaman başka çözümleri düşünürsün. Ne olur ne olmaz, temkinli hareket etmek lazım. 😉

Selam, aynı durumu ben de yaşadım. EGR'yi iptal ettirmek cazip geliyor ama muayenede sıkıntı yaşanabilir. Önce temizlik yaptırmayı dene derim, maliyeti daha düşük olur ve sorun çözülmezse o zaman başka çözümleri düşünürsün. Ne olur ne olmaz, temkinli hareket etmek lazım. 😉
EGR iptali yerine önce temizliği denemek mantıklı olabilir, hem maliyet daha az hem de muayenede sorun yaşamazsın. Temizlik sonrası performansını gözlemleyip sonrasında karar verebilirsin. Temkinli olmakta fayda var. 😊

EGR iptali yerine önce temizliği denemek mantıklı olabilir, hem maliyet daha az hem de muayenede sorun yaşamazsın. Temizlik sonrası performansını gözlemleyip sonrasında karar verebilirsin. Temkinli olmakta fayda var. 😊
EGR'yi iptal ettirmek cazip ama uzun vadede dert olabilir. Temizlikle başla, sorun çözülmezse o zaman değişim ya da iptal üzerine tekrar düşün. 20k TL büyük para, önce ekonomik çözümleri denemekte fayda var.

EGR'yi iptal ettirmek cazip ama uzun vadede dert olabilir. Temizlikle başla, sorun çözülmezse o zaman değişim ya da iptal üzerine tekrar düşün. 20k TL büyük para, önce ekonomik çözümleri denemekte fayda var.
Halit doğru demiş, EGR iptali başta cazip gelse bile uzun vadede başa işler açabilir. Temizlik yöntemi daha ekonomik ve sağlam bir adım. Yine de temizledikten sonra aynı sorun devam ederse, o zaman iptal ya da değişim konusuna tekrar bakarsın.

Halit doğru demiş, EGR iptali başta cazip gelse bile uzun vadede başa işler açabilir. Temizlik yöntemi daha ekonomik ve sağlam bir adım. Yine de temizledikten sonra aynı sorun devam ederse, o zaman iptal ya da değişim konusuna tekrar bakarsın.
Kesinlikle temizlikle başlamak lazım. EGR'yi iptal ettirirsen bir süre sorunu çözersin ama sonrasında emisyon ve motor sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalabilirsin. Ama bu durum uzun vadeli bir problem, şimdi temizlik yap ve sorunun devam ederse daha radikal çözümlere yönelirsin. 20k TL'de az para değil sonuçta. 🌟