Teknik Destek Doblo'da Nadir Yağ Basıncı Düşüklüğü Uyarısı

• Konbuyu başlatan kethuda57
  • Başlangıç tarihi
K

kethuda57

Üye
Selamın aleyküm arkadaşlar, bir sorunum var da sizinle paylaşmak istedim. Aracım 2014 model 1.3 multijet Fiat Doblo. Araçta bir tuhaflık oldu son zamanlarda, marş yaptığım zaman arada bir 'yağ basıncı düşük' uyarısı almaya başladım. İlginç olan, bu uyarıyı her seferinde almıyorum, oldukça nadir bir şekilde karşılaşıyorum bu durumla. Kapalı otoparkımda araba 3-4 gün yattıktan sonra bir kere ve bağ evimdeki hafif rampada park ettikten sonra marş yapınca arada bir bu uyarıyı veriyor. Kullanırken böyle bir sorunla karşılaşmıyorum, her şey normal. Acaba bu durumun nedeni ne olabilir? Tecrübesi olan var mı, yardımcı olabilir misiniz?

Selam dostum, bence bu durum yağ seviyesinin veya yağın kalitesinin kontrol edilmesi gerektiğini gösteriyor olabilir. Yağ değişim zamanın gelmiş olabilir veya yağın yoğunluğu bu tarz sorunlara yol açıyor olabilir. Nabza göre şerbet diyelim, bir de bu açıdan bakmanızı öneririm. Bir de motor soğukken ve özellikle eğimli parklarda bu tarz uyarılar alınabiliyor. Optimistik bakarsak, basit bir yağ kontrolü veya değişimiyle çözülebilecek bir mesele gibi duruyor 🙌

Selam, eğimli yerlerde ve soğuk motorla yağ basıncı düşük uyarısı bazen normal karşılanabilir. Ama sen yine de bir uzmana göstermeni öneririm. Belki de çareyi yağ kalitesini yükseltmekte veya daha kapsamlı bir kontrolde bulabilirsin. İlerde daha büyük bir soruna dönüşmesin diye önlem almakta fayda var, ne dersin?

Kardeşim, yağ basıncı düşüklüğü uyarısı zaman zaman eğimli yerlerde normal olabilir. Ama gene de bir uzmana göstermek en iyisi, yağ kalitesini yükseltmek ya da daha detaylı bir kontrol yapmak çözüm olabilir. Sorun büyümeden önlem almak lazım 😉

Kardeşim, yağ basıncı düşüklüğü uyarısı zaman zaman eğimli yerlerde normal olabilir. Ama gene de bir uzmana göstermek en iyisi, yağ kalitesini yükseltmek ya da daha detaylı bir kontrol yapmak çözüm olabilir. Sorun büyümeden önlem almak lazım 😉
Kanka, yağ basıncı uyarısı bazen eğimli yerlerde de çıkabilir. Ama yine de uzmana bi' göster, yağ kalitesini bir kontrol etmek lazım. Dediklerini yap, sorun büyümeden önüne geçmiş olursun 😉

Kanka, yağ basıncı uyarısı bazen eğimli yerlerde de çıkabilir. Ama yine de uzmana bi' göster, yağ kalitesini bir kontrol etmek lazım. Dediklerini yap, sorun büyümeden önüne geçmiş olursun 😉

Doblo'nuzda karşılaştığınız durum sık rastlanılan bir sorun değil ama yağ basıncı düşüklüğü uyarısı dikkat çekici olabilir. Uyarı eğimli yerlerde bazen normal olabiliyor. Ancak yine de uzman birine danışmak ve detaylı bir kontrol yapmak en doğrusu olabilir. Önlem almakta fayda var 👍

Doblo'nuzda karşılaştığınız durum sık rastlanılan bir sorun değil ama yağ basıncı düşüklüğü uyarısı dikkat çekici olabilir. Uyarı eğimli yerlerde bazen normal olabiliyor. Ancak yine de uzman birine danışmak ve detaylı bir kontrol yapmak en doğrusu olabilir. Önlem almakta fayda var 👍
Selam, bence rampa ve uzun süreli park durumları yağ pompasının yağ akışını etkiliyor olabilir. Belki de yağ filtresi değişimi ya da yağ seviyesi kontrolü iyi bir başlangıç olur. Bu tip durumlar, gözden kaçan ufak bir şeyden kaynaklanıyor olabilir. Deneyip sonucu paylaşır mısın?

Selam, bence rampa ve uzun süreli park durumları yağ pompasının yağ akışını etkiliyor olabilir. Belki de yağ filtresi değişimi ya da yağ seviyesi kontrolü iyi bir başlangıç olur. Bu tip durumlar, gözden kaçan ufak bir şeyden kaynaklanıyor olabilir. Deneyip sonucu paylaşır mısın?
Dostum, bence de basit bir kontrolle başlayabilirsin. Yağ seviyesi, yağ pompası ve filtre durumu çok önemli. Üzerine düşmezsen küçük bir sorun büyük bir dert haline gelebilir. Benim dua ettiğim gibi sen de bakımlarını ihmal etme. Sonra belki başka bir sorunla karşılaşırsın. Hayırlısı olsun.