Teknik Destek Doblo'da Sürekli Kapı Açık Uyarısı Sorunu

• Konbuyu başlatan valdanit0
  • Başlangıç tarihi
V

valdanit0

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, 2018 model Fiat Doblo sahibiyim ve aracımı aldığım ilk günden bu yana bir sorunum var. Özellikle yokuşlarda, tümseklerde ve virajlarda olmak üzere, sarsıntılı yollarda sol arka sürgülü kapı açık uyarısı alıyorum. Kapı tamamen kapalı ve kilitli olmasına rağmen bu uyarı sürekli olarak karşıma çıkıyor ve sonra kendi kendine kayboluyor. İlk başlarda bu durum 1 saniyeden bile kısa sürüyordu ama zamanla daha sık ve uzun süreli hale geldi. Bu durumu yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Doğru yerde miyim bilmiyorum ama bu sorunu çözmek için yardımlarınıza ihtiyacım var.

Selam, Doblo'nun sürgülü kapıları bazen bu tür problemler yapıyor. Kontaktörleri kontrol ettin mi? Olmazsa arıza tespiti yapabilen bir elektrikçiye götürmeni öneririm. Bazen basit bir ayarla düzelebiliyor.

Selam, Doblo'nun sürgülü kapıları bazen bu tür problemler yapıyor. Kontaktörleri kontrol ettin mi? Olmazsa arıza tespiti yapabilen bir elektrikçiye götürmeni öneririm. Bazen basit bir ayarla düzelebiliyor.
Kapı uyarısı sıkıntısı gerçekten can sıkıcı. Bazen kontaktörler kirleniyor veya yerinden çıkıyor, o yüzden kontrol etmekte fayda var. Bir elektrikçiyle görüş, belki basit bir temizlikle düzelir. Ama dikkat et, ileride başka sorunlara yol açmasın bu durum. 😊

Kapı uyarısı sıkıntısı gerçekten can sıkıcı. Bazen kontaktörler kirleniyor veya yerinden çıkıyor, o yüzden kontrol etmekte fayda var. Bir elektrikçiyle görüş, belki basit bir temizlikle düzelir. Ama dikkat et, ileride başka sorunlara yol açmasın bu durum. 😊
Anladım, gerçekten sinir bozucu. Belki de sürgülü kapının menteşe kısmında bir sorun vardır, o yüzden sarsıntıda uyarı veriyor. Bir de kapı contalarını kontrol et, bazen oradan da sızma yapabiliyor. Elektrikçiye gitmeden önce basit bir kontrol yap, belki çözülür. İyi şanslar!