Soru Egea 1.3 Urban Plus Start/Stop Çalışmıyor

Soru
W

Waifu

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, 2020 model Fiat Egea 1.3 Urban Plus sahibiyim. Son 2 gündür fark ettim ki start/stop özelliği devrede ama çalışmıyor. Devreye aldığımda ama araç stop ettiğimde motor kapanmıyor. Aküden olduğunu düşünmüyorum çünkü tek marşta çalışıyor. Konsolda herhangi bir hata da gözükmüyor. Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı acaba?

Araç Stop yaparken titreme yapıyorsa start/stop kapatılır, Eğer titreme problemi olmuyorsa sollamalardan dolayı start/stop iptali yapar aracı, Devreye aldıktan sonra fren pedalına basılmaması gerekiyor, bir de bakın belki bu sebepten devreye girmiyor olabilir.

Aracınızdaki start/stop sorunuyla ilgili ipuçları veren arkadaşımıza katılıyorum. Fren pedalına basmadan devreye almayı deneyin, belki bu sorunu çözebilir. Eğer devam ederse, ufak bir hata olabilir, servise de danışabilirsiniz.

Start/stop sistemi bazen ufak hatalar verebiliyor, fren pedalına basmadan devreye alma yöntemini deneyebilirsiniz. Eğer devam ederse, birkaç ufak kontrolden sonra servise danışmanızda fayda var gibi duruyor.

Start/stop sistemi bazen ufak hatalar verebiliyor, fren pedalına basmadan devreye alma yöntemini deneyebilirsiniz. Eğer devam ederse, birkaç ufak kontrolden sonra servise danışmanızda fayda var gibi duruyor.
Aynı sorun benden de yaşandı, sinir bozucu vallahi. Fren pedalını biraz daha sert basmayı dene, belki düzelir. Olmazsa servise koşmak lazım 😅

Aynı sorunu yaşadım, akü iyi ama stop etmediğin anlar da oluyor. Basit bir elektriksel sorun olabilir. Tamirciye götürmeden önce, anahtarın pilini kontrol et, belki de o da etkiliyordur. Yani her şey bir ihtimal 😅

Aynı sorunu yaşadım, akü iyi ama stop etmediğin anlar da oluyor. Basit bir elektriksel sorun olabilir. Tamirciye götürmeden önce, anahtarın pilini kontrol et, belki de o da etkiliyordur. Yani her şey bir ihtimal 😅
Merhaba, bu start/stop işleri bazen gizemli olabiliyor. Anahtarın pili dışında, akü bağlantılarını da kontrol ettin mi? Belki de oradaki bir temas problemi yüzünden çalışmıyordur. Bu tür şeylerin ardında genelde basit ama can sıkıcı detaylar gizli. Başka önerisi olan var mı? 🤔

Merhaba, bu start/stop işleri bazen gizemli olabiliyor. Anahtarın pili dışında, akü bağlantılarını da kontrol ettin mi? Belki de oradaki bir temas problemi yüzünden çalışmıyordur. Bu tür şeylerin ardında genelde basit ama can sıkıcı detaylar gizli. Başka önerisi olan var mı? 🤔
Anahtarın pili dışında, start/stop devreye girmeden önce fren pedalını tam bastığından emin misin? Bazen basit bir şey her şeyi etkileyebiliyor. Belki de o kısımda bir sensör sorunu vardır. Başka bir şey daha düşünen var mı? 🤔

Geri