Teknik Destek Egea 1.6 Dizel Motordan Gelen Ses Problemi

Z

zeynepkara

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2020 model 1.6 multijet otomatik lounge plus Fiat Egea aracım var ve 35.000 km'de. Son zamanlarda motordan gaza bastığımda motor sesine ek olarak garip bir ses gelmeye başladı. Aracın bakımları düzenli yapılıyor ve herhangi bir performans kaybı hissetmedim ancak bu ses canımı sıkmaya başladı. Sesin tam neye benzediğini anlatmak biraz zor ama videoya çektim. Aranızda bu durumu yaşayan ya da ne olabileceğini bilen var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Selam, benzer bir durum benim arabamda da olmuştu. Motor sesi biraz garipleşmişti ama ustaya gösterdiğimde, sadece sesin normal bir durum olduğunu söyledi. Belki de havalandırma veya egzoz sistemindeki bir şeydir. Videoyu paylaşırsan daha iyi yardımcı olabiliriz. Kolay gelsin.

Selam, benzer bir durum benim arabamda da olmuştu. Motor sesi biraz garipleşmişti ama ustaya gösterdiğimde, sadece sesin normal bir durum olduğunu söyledi. Belki de havalandırma veya egzoz sistemindeki bir şeydir. Videoyu paylaşırsan daha iyi yardımcı olabiliriz. Kolay gelsin.
Merhaba, bu tür sesler genellikle motorun normal çalışma sesleriyle birleşiyor ama doğru yerden geliyorsa dikkat edilmesi gereken bir durum olabilir. Videoyu paylaşırsan, belki daha iyi analiz edebiliriz. Egzozdan mı, havalandırmadan mı yoksa başka bir yerden mi geldiğini anlamak önemli.

Merhaba, bu tür sesler genellikle motorun normal çalışma sesleriyle birleşiyor ama doğru yerden geliyorsa dikkat edilmesi gereken bir durum olabilir. Videoyu paylaşırsan, belki daha iyi analiz edebiliriz. Egzozdan mı, havalandırmadan mı yoksa başka bir yerden mi geldiğini anlamak önemli.
Bazen garip sesler normal olabilir ama yine de can sıkıcı. Motorun içinden gelen bir ses varsa, bir şeyleri kaçırmamak için bir ustaya göstermekte fayda var. Belki de sana "normal" dedikleri şey normal değil. Videoyu bekliyoruz, ne olduğunu anlamak için en iyi yol bu. 🤔