Teknik Destek FD6 Civic Hararet Sorunu ve Performans Düşüklüğü

M

mehmetcoskun0606

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, 2009 model Honda Civic FD6 aracımda rampalarda hararet sorunu yaşamaya başladım. Düz yolda sorun yok ama dik rampaları çıkarken hararet tepeye yaklaşıyor ve fan açıyor. Fakat fanın yeterli olup olmadığını bilmiyorum çünkü performans ciddi anlamda düştü. Geçenlerde 3 numaralı bujiyi değiştiremediler acaba bununla alakalı olabilir mi? Rampada ciddi bir hantallık yaşıyorum, 60'la çıktığım yeri şimdi 35'le çıkıyorum. Benzer sorun yaşayan veya önerisi olan var mı? Teşekkürler.

Merhaba, hararet sorunu aslında ciddi bir durum. Bujinin etkisi olabilir ama öncelikle soğutma sistemini kontrol ettir. Radyatör, termostat ya da su pompasında bir sıkıntı olabilir. Hantalık da motorun fazla ısınmasından kaynaklanıyor olabilir. Acelen yoksa iyice araştır derim, sonradan başına iş açmasın.

Merhaba, hararet sorunu aslında ciddi bir durum. Bujinin etkisi olabilir ama öncelikle soğutma sistemini kontrol ettir. Radyatör, termostat ya da su pompasında bir sıkıntı olabilir. Hantalık da motorun fazla ısınmasından kaynaklanıyor olabilir. Acelen yoksa iyice araştır derim, sonradan başına iş açmasın.
Kesinlikle, soğutma sistemine dikkat. Termostat ya da su pompası sorunluysa motor ısınır, bu da performansı etkiler. Bujiler önemli ama öncelik bu sistemler, özellikle yarış versiyonu gibi performans arıyorsan. Hararet yükselirse daha büyük sorunlar çıkar. Bir kontrol ettir, belki birkaç yüz lira ile işleri halledersin.

Kesinlikle, soğutma sistemine dikkat. Termostat ya da su pompası sorunluysa motor ısınır, bu da performansı etkiler. Bujiler önemli ama öncelik bu sistemler, özellikle yarış versiyonu gibi performans arıyorsan. Hararet yükselirse daha büyük sorunlar çıkar. Bir kontrol ettir, belki birkaç yüz lira ile işleri halledersin.
Selam, hararet sorunu gerçekten can sıkıcı bir durum. Bujiyi değiştirememiş olmaları ilginç ama öncelik soğutma sistemine yönelmekte. Bazen basit bir tesisat tıkanıklığı bile bu sıkıntıyı yaratabilir. Motor ısındıkça performans düşmesi de kaçınılmaz. Bir kontrol ettir, belki de ufak bir sorunla karşılaşacaksın. Unutma, bu işin sonunda daha büyük masraflar çıkabilir. Sıkıntı yaşamadan çözümle!