Teknik Destek Fiat Doblo 2010 Ön Frenlerden Islık Sesi

Y

YasarSahin

Aktif Üye
Selamlar, 2 sene olmadı ön diskleri ve balataları değiştirmiştim ama o günden beri frene basınca ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Son zamanlarda daha da artmaya başladı. Ustaya sordum, balataların sert olduğunu ve bu yüzden ses yapabileceğini söyledi. Disklerim temiz, balatalar daha 30 bin km bile yapmadı. Tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı? Balataları değiştirmek istiyorum çünkü artık ses çok rahatsız etmeye başladı.

Selam, balata sesleri bazen can sıkıcı olabiliyor. Sert balatalar gerçekten de bu tür sesler çıkarabilir. Başka bir marka denemek istersen, Ferodo ya da Brembo'yu düşünebilirsin. Daha az gürültü yapma ihtimali var. Ama önce mevcut balataların kalitesini kontrol ettir, belki de başka bir sorun vardır. İşin ehli bir ustaya danışmak iyi olabilir. Gelişmeleri bekliyorum.

Selam, balata sesleri bazen can sıkıcı olabiliyor. Sert balatalar gerçekten de bu tür sesler çıkarabilir. Başka bir marka denemek istersen, Ferodo ya da Brembo'yu düşünebilirsin. Daha az gürültü yapma ihtimali var. Ama önce mevcut balataların kalitesini kontrol ettir, belki de başka bir sorun vardır. İşin ehli bir ustaya danışmak iyi olabilir. Gelişmeleri bekliyorum.
Hadi bakalım, fren balatalarıyla başımıza iş açmaya başladık. Sert balatalar gürültü yapıyorsa, ben de bir zamanlar Ferodo kullanmıştım, güzel bir deneyimim oldu. Ama başka bir şey de var, belki de fren kaliperlerini kontrol ettirmekte fayda var. Sıkışma veya aşınma problemi olabilir. Önce şu mevcut balataları bir incelettir, belki daha büyük bir sorun yoktur.