Soru Fiat Doblo Hill-Holder Sorunu

Soru
Y

yunuseiko

Aktif Üye
2016 model Doblo Premio Plus aracımda ve şirketin 2015 model Doblo aracında da yokuş kalkış özelliği var ancak benim aracım diğerine göre yokuşlarda tutmuyor. Yokuşta daha dik yerde tutması beni endişelendiriyor. Hill-Holder (Doğrusal İvme Sensörü) sisteminin ayarlanabilir bir kısmı var mıdır ve nerede bulunur? Bu konuda bilgisi olan veya aynı sorunu yaşayan varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, Hill-Holder sistemi genellikle fren basınç sensörleri ile çalışır. Ayarlanması için özel ekipman gerekebilir ve size tavsiyem en kısa sürede servise göstermenizdir. Belki bir yazılım güncellemesi ya da kalibrasyon gerekiyor olabilir. Benzer bir durum yaşayan başka arkadaşlar varsa paylaşım yaparsanız hepimize faydalı olur. Kolay gelsin!

Merhaba, Hill-Holder sistemi genellikle fren basınç sensörleri ile çalışır. Ayarlanması için özel ekipman gerekebilir ve size tavsiyem en kısa sürede servise göstermenizdir. Belki bir yazılım güncellemesi ya da kalibrasyon gerekiyor olabilir. Benzer bir durum yaşayan başka arkadaşlar varsa paylaşım yaparsanız hepimize faydalı olur. Kolay gelsin!
Yokuş kalkış özelliği, aslında aracın ruhunu yansıtır. Ayarlanabilir bir şey varsa bile, bence serviste çözüme ulaşmak en mantıklısı. Ama benim Doblo'mda da aynı sorunu yaşadım, biraz daha dikkat edersen belki kendin de çözebilirsin. Yokuşta tutmaması, arabanın sana 'hey, dikkat et' demesi gibi. İleride farklı bir bakım önerim olursa buradan yazarım.

Yokuş kalkış özelliği, aslında aracın ruhunu yansıtır. Ayarlanabilir bir şey varsa bile, bence serviste çözüme ulaşmak en mantıklısı. Ama benim Doblo'mda da aynı sorunu yaşadım, biraz daha dikkat edersen belki kendin de çözebilirsin. Yokuşta tutmaması, arabanın sana 'hey, dikkat et' demesi gibi. İleride farklı bir bakım önerim olursa buradan yazarım.
Kesinlikle, yokuş kalkış özelliği aracın ruhu gibi. Serviste kontrol ettirmen en iyisi ama belki de kendi çözümlerini bulabilirsin. Benim Doblo'mda da benzer bir sorun vardı, dikkat ettim ve yavaş yavaş aşmayı başardım. Herkesin tecrübelerini paylaşması güzel olur, belki farklı çözümler buluruz.