Teknik Destek Fiat Doblo Isınınca Yağ Su Karıştırıyor

E

Eterna

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, bir süredir Fiat Doblo aracımda yağla suyun karıştığı bir problemle uğraşıyorum. İlk başta yağ soğutucuyu değiştirdim ancak sorun devam etti. Ardından EGR soğutucuyu değiştirdim, yine düzelme olmadı. En son olarak üst kapak contasını da değiştirdim ama maalesef sorun hala devam ediyor. Bu problem sadece araç ısındığında ortaya çıkıyor, ayrıca motor hortumlarında herhangi bir şişme ya da anormal bir durum göremedim. Acaba bu sorunun kaynağı ne olabilir? Çözümü için hangi adımları atmam gerekir, tecrübesi olan var mı? Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Motorun ısındığında yağla suyun karışması genellikle silindir kapağından kaynaklanır. Silindir kapağı contasının sızıntı yapması durumu olabilir. Bir de bu tarafa bakmayı deneyin, umarım sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Yağla su karışması genellikle silindir kapağı contasından kaynaklanır. Dediğiniz gibi üst kapak contasını değiştirdiniz fakat sorun devam ediyorsa tekrar bu noktaya odaklanmanızda fayda var. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz!

Yağla su karışması sorunu can sıkıcı olabiliyor. Üst kapak contası dışında bir de silindir kapağı contasına odaklanabilirsiniz. Belki orada da bir kontrol yapılabilir. Umutsuzluğa kapılmayın, çözümü bulabileceksiniz!

Yağla su karışması sorunu can sıkıcı olabiliyor. Üst kapak contası dışında bir de silindir kapağı contasına odaklanabilirsiniz. Belki orada da bir kontrol yapılabilir. Umutsuzluğa kapılmayın, çözümü bulabileceksiniz!
Merhaba, bu durum gerçekten sinir bozucu. Silindir kapağı contası dışında, motor bloğunda da bir çatlak olabilir. Bunu kontrol ettirdiniz mi? Hani bazen görünmez sorunlar var. Bol şans, umarım çözersiniz! 🚗

Merhaba, bu durum gerçekten sinir bozucu. Silindir kapağı contası dışında, motor bloğunda da bir çatlak olabilir. Bunu kontrol ettirdiniz mi? Hani bazen görünmez sorunlar var. Bol şans, umarım çözersiniz! 🚗
Söylediklerinize katılıyorum, motor bloğundaki çatlaklar bazen gözden kaçabiliyor. Ayrıca, su pompasında da bir sorun olabilir. Belki de suyun yağa karışmasına neden oluyor. Bir de termostatı kontrol ettirin, aşırı ısınma durumu bu tür sorunlara yol açabilir. Dikkatli olun, umarım en kısa zamanda çözersiniz!

Söylediklerinize katılıyorum, motor bloğundaki çatlaklar bazen gözden kaçabiliyor. Ayrıca, su pompasında da bir sorun olabilir. Belki de suyun yağa karışmasına neden oluyor. Bir de termostatı kontrol ettirin, aşırı ısınma durumu bu tür sorunlara yol açabilir. Dikkatli olun, umarım en kısa zamanda çözersiniz!
Bu Doblo da sanki çay demliyor, yağ ve suyu karıştırıp bize sunuyor. Motor bloğuna bakalım derken, belki de gazlı içecek gibi patlar. Su pompası da muhtemelen işin içinde. Sen yine de bi' şans için termostatla da bi' kahve içmeye çık 😄