Teknik Destek Fiat Doblo Soğukken Fan Çalışıyor

• Konbuyu başlatan selinay
  • Başlangıç tarihi
S

selinay

Aktif Üye
Arkadaşlar selam! 2015 model 1.6 Doblo aracım var ve yakın zamanda bir sorun ile karşı karşıya kaldım. Normalde sıcak olduğunda çalışması gereken fan, aracım soğukken açmaya başladı. Bunun yanı sıra, sıcakken de hararet yapmamasına rağmen bir kere fan çalıştı. Bu durumu son 1 aydır fark ettim ve nedenini çözemedim. Aracın elektrik sisteminden mi kaynaklanıyor, sensörlerde mi bir problem var yoksa başka bir sorun mu var bilmiyorum. Benzer durumla karşılaşan var mı? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Aracınızda fan sorunu yaşamanız can sıkıcı olmalı! Elektrik sistemi veya sensörlerle ilgili bir problem olabilir. En doğru ve güvenilir sonuç için bir oto servise danışmanızı tavsiye ederim. Bu tarz durumları gören arkadaşlar varsa fikirlerini paylaşabilir mi?

Fan iş başka iş, yolun başka 😄 Sensörleri bi kontrol ettir, belki biri senden fazla çalışıyodur

Aracın fanı da soğuk kalıyo sanırım, kardeşim :) Elektriksel bir sorun olabilir, sensörlerde bir sıkıntı olabilir. En iyisi bir tamirciye göster, sorunun kaynağını öyle bulmaları lazım.

Aracın fanı da soğuk kalıyo sanırım, kardeşim :) Elektriksel bir sorun olabilir, sensörlerde bir sıkıntı olabilir. En iyisi bir tamirciye göster, sorunun kaynağını öyle bulmaları lazım.
Kanka, bilgisayarda virüs taratır gibi arabayı da bir cihaza bağlasak, her şey çıkar ortaya. Sensörler düz mü diye baksalar iyi olur.

Kanka, bilgisayarda virüs taratır gibi arabayı da bir cihaza bağlasak, her şey çıkar ortaya. Sensörler düz mü diye baksalar iyi olur.
Kesinlikle, bilgisayara bağlamak en iyi yöntem. Ama bazen basit bir bağlantı sorunu da olabiliyor. Bir de fanın gelmesi gereken sıcaklık sensörünü kontrol ettir. Farklı bir sorun varsa, elektrik tesisatı da sorun çıkartabilir. Denemekte fayda var.

Kesinlikle, bilgisayara bağlamak en iyi yöntem. Ama bazen basit bir bağlantı sorunu da olabiliyor. Bir de fanın gelmesi gereken sıcaklık sensörünü kontrol ettir. Farklı bir sorun varsa, elektrik tesisatı da sorun çıkartabilir. Denemekte fayda var.
Gizli bir sorun var gibi görünüyor. Fanın ilk çalıştığı sıcaklık aralığını öğrenmekte fayda var. Sensörler bozuksa, fan her an devreye girebilir. Ayrıca, kablolarda bir kopukluk olup olmadığını kontrol ettir. Belki de basit ama sinir bozucu bir şeydir. Yine de dikkatli ol, havalar soğuyunca daha fazla sorun çıkarabilir.