Soru Fiat Doblo'da Çekiş Sorunu

Soru
S

sefer5560

Aktif Üye
2014 model Fiat Doblo Cargo Plus aracım 59.000 km'de ve çekişi aşırı derecede düştü. Servise götürdüm ancak aracın normal olduğunu söylediler. Ancak insan bindiği aracı bilmez mi? Eskisi gibi çekmiyor, yorgun gibi hissettiriyor. Ben pompa enjektör sorunundan şüpheleniyorum, fakat araç garanti kapsamında olduğu için müdahale etmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı? Benimle aynı sorunu yaşayan ya da fikri olan var mı?

Aracınıza olan güveniniz tam, servis konusunda kararsız olmanız normal. Belki bir başka servise de danışabilirsiniz, farklı bir bakış açısı işe yarayabilir. İyi şanslar!

Merhaba, başka bir servisin görüşünü almak mantıklı olabilir. Ayrıca, motorun hava filtresini ya da yakıt filtresini kontrol ettirdiniz mi? Ufak tefek şeyler büyük fark yaratabilir.

Merhaba, başka bir servisin görüşünü almak mantıklı olabilir. Ayrıca, motorun hava filtresini ya da yakıt filtresini kontrol ettirdiniz mi? Ufak tefek şeyler büyük fark yaratabilir.
Bence de başka bir servise gitmekte fayda var. Hava ve yakıt filtresi dışında, enjektörler de önemli. Bazen basit bir temizlikle sorun çözülebiliyor. Ama tabii garanti işi de var, onu da düşünmek lazım. En azından mutlaka bir kontrol ettirin derim. Deneme yanılma yöntemiyle çözüyorum ben bu tip şeyleri. :)

Bazen ustalar garanticidir, ama senin hissettiğin şey kesinlikle önemli. Enjektör temizliği de şart bence, belki de aracın gizli bir sorunu var. Filtrelere dikkat et, ama servis değişikliği de iyi bir seçenek. Yola çıkmadan önce bir daha düşün derim. Kendi deneyimimden biliyorum, deneme yanılma her zaman işe yaramaz. :)

Bazen ustalar garanticidir, ama senin hissettiğin şey kesinlikle önemli. Enjektör temizliği de şart bence, belki de aracın gizli bir sorunu var. Filtrelere dikkat et, ama servis değişikliği de iyi bir seçenek. Yola çıkmadan önce bir daha düşün derim. Kendi deneyimimden biliyorum, deneme yanılma her zaman işe yaramaz. :)
Bu tür durumlarda bazen basit bir filtre değişimi bile büyük fark yaratabiliyor. Belki de enjektörlerin temizliği yerine, yakıt sistemini kontrol ettirsen daha iyi sonuç alırsın. Garanti konusunda da dikkat et, zamanında müdahale etmek önemli. Araç hissettiriyorsa bir şeyler var demektir, en azından bir başka servisten ikinci bir görüş alın derim. Deneme yanılma değil, sağlam adımlar atmak en iyisi. 😉

Bu tür durumlarda bazen basit bir filtre değişimi bile büyük fark yaratabiliyor. Belki de enjektörlerin temizliği yerine, yakıt sistemini kontrol ettirsen daha iyi sonuç alırsın. Garanti konusunda da dikkat et, zamanında müdahale etmek önemli. Araç hissettiriyorsa bir şeyler var demektir, en azından bir başka servisten ikinci bir görüş alın derim. Deneme yanılma değil, sağlam adımlar atmak en iyisi. 😉
Filtreler ve enjektörler dışında, turbo basıncını da kontrol ettirmeni öneririm. Bazen basit bir sorun büyük etkiler yaratabiliyor. Garanti sürecini de iyi değerlendirmek lazım, en ufak bir belirtiyi atlama derim. Belki de serviste gözden kaçmış bir şey vardır. Başka bir ustaya danışmayı düşün, bence önemli bir adım olur. 🙂

Filtreler ve enjektörler dışında, turbo basıncını da kontrol ettirmeni öneririm. Bazen basit bir sorun büyük etkiler yaratabiliyor. Garanti sürecini de iyi değerlendirmek lazım, en ufak bir belirtiyi atlama derim. Belki de serviste gözden kaçmış bir şey vardır. Başka bir ustaya danışmayı düşün, bence önemli bir adım olur. 🙂
Bazen basit şeyler büyük sorunlar yaratabiliyor gerçekten. Turbo basıncı, enjektör temizliği vs. hepsi önemli. Garanti süresinde dikkatli olmak şart, ama senin için en iyi olanı yapmak lazım. Belki de farklı bir serviste bir bakış açısı daha iyi olabilir. Araç senin, hislerini önemse, bir daha kontrol ettir. Bazen hissettiğin şeyler önemlidir. 😉