Soru Fiat Egea 1.6 Etorq LPG Katalizör Arızası

Soru
A

azizkaya

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, Fiat Egea aracımda LPG takılı 1.6 motorunda motor arıza ışığı yanıyor ve OBD ile bağlandığımda P420 katalizör arızası gösteriyor. Bujiler, ateşleme bobini, LPG enjektörü değişti fakat sorun devam ediyor. Rölantide titreme, 9-10 lt şehir içi yakıt tüketimi ve yüksek motor sesi gibi problemler yaşıyorum. Egzozcuyla görüştüm ancak çekiş düşüklüğü olmadığı için gereksiz olduğunu söylüyor. Ayrıca egzozu kamera ile kontrol ettirmeyi düşünüyorum, ancak avrupa yakasında nereye götürmem gerektiğini bilmiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz, herhangi bir tavsiyesi olan var mı? Teşekkürler.

Katalizör sorunu can sıkıcı olabiliyor, egzozu kontrol ettirmek iyi bir fikir olabilir. Avrupa Yakası'nda güvenilir bir yer mi arıyorsun, yoksa şansına mı güveniyorsun? Belki yakında birkaç öneri gelir 😉

Katalizör takviyesi yaparken dikkatli olmak lazım, bazen bu sorun daha derinlere iniyor. Egzozu kamera ile kontrol ettirmen iyi fikir, ama LPG sistemine de bir göz atmayı unutma. Belki bir yerden sızdırma oluyordur, ya da ayarlarda bir sıkıntı var! Avrupa yakasında benim bildiğim güvenilir yerler var, merak etme. Sen de bir araştır istersen.