Soru Fiat Egea 1.6 Multijet Otomatik Stop-Start Sorunu

Soru
Y

YEHOVA

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta 2020 model 1.6 dizel otomatik Fiat Egea satın aldım. Araçta 27.000 km olduğunu belirtmek isterim ve servis garantisi devam etmekte. Ancak bugün yolda giderken bir sorunla karşılaştım, start-stop sistemi devre dışı kaldı ve ECO modu da işlevsiz hale geldi. Bu durum beni endişelendirdi, çünkü yeni bir araç olmasına rağmen bu sorunla karşılaşmak istemem. Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan var mı? Ne yapmam gerektiği konusunda önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba, bu sorun çoğu Egea'da görülebiliyor. Genelde aküyle ilgili bir durum olabiliyor. Servise götürüp kontrol ettirmen iyi olur; sonuçta garanti var. Sorunun kaynağını bulmak önemli. Kolay gelsin!

Merhaba, bu sorun çoğu Egea'da görülebiliyor. Genelde aküyle ilgili bir durum olabiliyor. Servise götürüp kontrol ettirmen iyi olur; sonuçta garanti var. Sorunun kaynağını bulmak önemli. Kolay gelsin!
Yeni bir araçta böyle bir sorun yaşamak can sıkıcı. Start-stop sisteminin devre dışı kalması genelde akü sağlığıyla ilgili. Belki de birkaç sistem güncellemesi de gerekebilir. Servisle temasa geçmek iyi bir fikir, bir de akü durumunu kontrol ettirin; bazen ufak bir sorun büyük sorunları engelleyebilir. Umarım en kısa zamanda çözüme kavuşursun.