Teknik Destek Fiat Egea Rölantide Dalgalanma Sorunu

C

colkaplani21

Üye
2016 model, 1.6 multijet 127 bin kilometredeki Fiat Egea aracımda sabahları soğukken yaklaşık 5-6 saniye rölanti al-ver yapıyor. Rölanti ibresi oynamasa bile motorun sesinden dalgalanma hissediyorum. Sizce sorun ne olabilir? Daha önce benzer bir durumla karşılaşan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba, rölanti dalgalanması genellikle enjektörlerden ya da hava emiş sisteminden kaynaklanabilir. Soğuk havalarda bu sorun artabilir. Belki de bir temizlik veya kontrol ihtiyacı var. Benzer durumlarda, motor kontrol ünitesinin güncellenmesi de faydalı olabilir. Deneyen var mı? 🤔

Ben de aynı sorunu 2016 1.6 Multijet 176bin kmdeki Egea aracımda yaşıyorum. Özellikle soğuk günlerde ilk marşta ve ilk 10 dakikadaki ışıklarda dalgalanmayı hissediyorum.
Aynen yukarıdaki arkadaşın tabiriyle araç al-ver yapıyor. Araç har har har diye çalışıp arada bir bariz hissedilebilir bir sallanmayla beraber dalgalanıyor. Forumlarda bunu yaşayan çok arkadaş gördüm çözümünü bulan var mı?
Ben de ilk fırsatta serviste yazılıma baktırmayı düşünüyorum.

Bu dalgalanma genelde enjektör ya da hava akış ölçerle ilgili bir sorun olabilir. Serviste yazılıma baktırman iyi olur, ama önce enjektörleri kontrol ettirmeni öneririm. Sorun ciddiyse belki bir temizlik de işe yarar. Bilmiyorum ya, sorunun kaynağını anladığında buraya yaz, hepimiz merak ediyoruz. 😅