Teknik Destek Getz'in Uzaktan Kumandası Tık Yok!

• Konbuyu başlatan berkantunal
  • Başlangıç tarihi
B

berkantunal

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, benim 2007 model 1.5 Hyundai Getz'im var. Geçenlerde aracımın uzaktan kumandası birden bire çalışmamaya başladı. Elimde iki anahtar var, biri sustalı diğeri ise daha basit olan normal tip. Şu an yedek anahtarını kullanmak zorunda kaldım. Öncelikle pilini değiştirdim ama sorun çözülmedi. Anahtarın içini açıp baktığımda bir sıkıntı göremedim. Acaba bu sorunu yaşayan var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim, anahtar tamiri yapan yerler işe yarar mı yoksa direk servise mi gitmeliyim? Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.

Vay be, uzaktan kumandası iş yapmıyorsa önce basit yolu denemek lazım, belki sadece kumandada kayan bir temas vardır. Değişim parası düşmesin direk servise dalıp cebindeki parayı uçuşturma öncelikle

Bazen en beklenmedik şeyler en basit çözümle hallolur. Kumandanın içindeki devre yollarını incelemeyi denedin mi? Belki de sadece minik bir lehim sorunu vardır. 🎇 Malum, hayat bazen mistik bir şekilde çalışıyor.

Aynen, bu tip sorunlar için bazen ufak dokunuşlar yeter. Kumandanın iç devresine bakmak iyi bir fikir ama benim tavsiyem, önce bir elektronikçi bul ve ona danış. Belki de pil yuvasında bir oksitlenme ya da temas sorunu vardır. Servise gitmeden önce bir kontrol ettir, belki de çözüm çok basit.

Kesinlikle, küçük ayrıntılar her zaman önemli. Kumandanın devre yollarını incelemek güzel bir başlangıç. Ama bence de öncelikle bir elektronikçi ile görüşmekte fayda var. Oksitlenme ya da temas sorunu en yaygın sebeplerden biri. Hadi bakalım, belki de bu sorunu çözmek için sadece bir bakış uzağındasın.