Teknik Destek Hyundai i20 Ön Balatalardan Sürtme Sesi

C

centilmenstop

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 1.4mpi Hyundai i20 aracımda ön tekerleklerden gelen bir sürtme sesi var. Frene bastığımda ses kesiliyor ama el frenini bir diş çektiğimde de ses yine duruyor. Balata spreyi denedim ama hiç faydası olmadı. Ayrıca tazyikli su ile yıkadım ama yine çözüm bulamadım. Ses sanki taş sıkışmış gibi, belirli aralıklarla geliyor. Bu konuda başına benzer bir durum gelen ya da önerisi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu ses genelde balatalara veya disklerdeki bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Taş sıkışması da bir ihtimal ama balata ve diskleri gözden geçirmekte fayda var. Belki de yeterince sıkı oturmuyordur. Bir usta kontrol ettirsin, eliyle bir yoklasın derim.

Bu ses genelde balatalara veya disklerdeki bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Taş sıkışması da bir ihtimal ama balata ve diskleri gözden geçirmekte fayda var. Belki de yeterince sıkı oturmuyordur. Bir usta kontrol ettirsin, eliyle bir yoklasın derim.
Sesin kaynağı kesinlikle o balatalardan biri. Yinede bir ustaya göstermek en iyisi, belki de o taş sıkışması değil de balata aşınmasından kaynaklanıyordur. Gözden kaçırılan başka bir şey daha olabilir, dikkatli bakmak lazım.