Teknik Destek i20 1.2 Dengesiz Çalışıyor, Yardım Lütfen

• Konbuyu başlatan muratbozkurtc14
  • Başlangıç tarihi
M

muratbozkurtc14

Üye
2013 model Hyundai i20 1.2 D-CVVT Jump aracım var. Yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum, ama son zamanlarda bir dengesizlik yaşamaya başladım. Bazen giderken sanki yolda zorla gidiyormuş gibi hissediyorum, gaza tepkisiz kalıyor, titreme de yapıyor. Diğer zamanlarda ise ilk günkü gibi atik ve gidişi mükemmel. Bir Hyundai ustası iyi gidiyor, dokunma dedi ama sanayi ustaları masraftan bahsediyor. Benim gibi benzer sorunları yaşayan ya da bu konuda bir önerisi olan var mı? Ne yapmam gerek? Yardımlarınızı bekliyorum.

Oha, çok garip bir durum. Bazen böyle araçlar tamirden sonra daha kötü hale gelebiliyor. Belki yazılım güncellemesi de lazım olabilir, denemekte fayda var. Ama bir de yakıt kalitesine dikkat et, bazen ondan da kaynaklanıyor. Farklı bir benzinciye git belki iyi gelir.

Belki de sorun, sadece yakıt kalitesindendir. Alternatif benzin istasyonu denemek iyi fikir. Ayrıca, araçlar bazen dengesiz çalışmaya başladığında gerçekten garip bir hale gelebiliyor. Yazılım güncellemelerini de kontrol ettir, belki o da işe yarar.