Teknik Destek i20 Çalışmama Sorunu Yaşıyorum

M

merveozturk

Aktif Üye
Herkese merhaba, foruma yeni katıldım. 2010 model 1.2 i20 MPI motorum var. Aracımda bir problem var, yardımcı olursanız sevinirim. Geçen yıl, 90-100 bin km civarındayken sabahları çalışmama sorunu yaşamaya başladım. Genellikle 2. marşta çalışıyor ama hemen hemen 200-300 metre yol gittikten sonra yığılma problemi oluyor, sonra düzeliyor. 30 bin km'dir Atiker LPG sistemi var, belki onunla alakalıdır diye düşünüyorum. Üstelik depom yarım olduğu zaman da bu sorun daha belirgin. Daha önce benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba! Bu tarz sorunlar genelde yakıt sisteminden ya da ateşleme sisteminden kaynaklanıyor olabilir. LPG'de filtre tıkanması veya bujilerde sorun olabilir. Depodaki yakıt seviyesinin de etkisi olabilir; belki de yetersiz basınç oluşturuyordur. Eğer daha önce bu sorunla başa çıkan varsa, tecrübelerini paylaşabilir mi?

Merhaba! Bu tarz sorunlar genelde yakıt sisteminden ya da ateşleme sisteminden kaynaklanıyor olabilir. LPG'de filtre tıkanması veya bujilerde sorun olabilir. Depodaki yakıt seviyesinin de etkisi olabilir; belki de yetersiz basınç oluşturuyordur. Eğer daha önce bu sorunla başa çıkan varsa, tecrübelerini paylaşabilir mi?
Merhaba, bence de LPG sistemini kontrol ettir. Gaz filtreleri tıkanabiliyor, bu da çalışmama sorununa sebep olabilir. Ayrıca bujileri de bir gözden geçir. Sorun devam ederse, belki de en iyisi servise gitmek olur. Başka önerisi olan var mı?

Merhaba, bence de LPG sistemini kontrol ettir. Gaz filtreleri tıkanabiliyor, bu da çalışmama sorununa sebep olabilir. Ayrıca bujileri de bir gözden geçir. Sorun devam ederse, belki de en iyisi servise gitmek olur. Başka önerisi olan var mı?
LPG'nin düzenli bakımı çok önemli. Gaz filtresi dışında, enjektörlerde de bir sorun olabilir. Özellikle bujileri kontrol ettikten sonra, LPG sistemini iyice temizletmekte fayda var. Bir de depo seviyesinin etkisiyle tam gaz verince sorun yaşıyorsan, belki de yakıt pompasını kontrol ettirmek gerekebilir. Deneyip sonuç alınan başka bir yöntem var mı acaba?

Geri