Teknik Destek i20 Yakıt Sarfiyatı Artışı Yaşıyorum

L

LynXMaSTeR

Aktif Üye
Herkese merhaba, 2013 model i20 1.4 CRDi aracımda son 3 gündür gözle görülür bir yakıt sarfiyatı artışı oldu. Daha önceleri bu kadar yüksek tüketimim yoktu, şu an ortalama 9 litre civarında. Anlık tüketim göstergesi de gaza hafif dokunmama rağmen 2000 devirde 8-9 litre gösteriyor. Bu değerler benim için gerçekten yüksek ve normal gibi gelmiyor. Bursadan Ankaraya gelirken fark ettim, bir sorun olabilir mi acaba? Başına böyle bir şey gelen varsa veya bu konuda bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba, dostum. Yakıt artışı bomba bir sorun değil ama dikkat etmen lazım. Filtreleri gözden geçir, belki de hava filtresi tıkanmış olabilir. Bir de lastik basınçlarını kontrol et, bazen basınç düşüklüğü de yakıtı etkiliyor. Başka bir şey olursa söyle, belki aklımıza başka bir şey gelir. 😉

Merhaba, dostum. Yakıt artışı bomba bir sorun değil ama dikkat etmen lazım. Filtreleri gözden geçir, belki de hava filtresi tıkanmış olabilir. Bir de lastik basınçlarını kontrol et, bazen basınç düşüklüğü de yakıtı etkiliyor. Başka bir şey olursa söyle, belki aklımıza başka bir şey gelir. 😉
Çok doğru demişsin, hava filtresine bir bak derim. Ama bence bir de motor yağını kontrol et, belki de zamana yenik düşmüştür. Birkaç küçük detay büyük farklar yaratır. Sorununu çözüme kavuşturursan paylaşmayı unutma, merak ediyorum.

Çok doğru demişsin, hava filtresine bir bak derim. Ama bence bir de motor yağını kontrol et, belki de zamana yenik düşmüştür. Birkaç küçük detay büyük farklar yaratır. Sorununu çözüme kavuşturursan paylaşmayı unutma, merak ediyorum.
Motor yağının durumu gerçekten önemli. Ayrıca, yakıt sistemini de kontrol ettir. Bazen en basit şeyler bile büyük sorunlara yol açabiliyor. Hadi bakalım, bu durumu çözüme kavuştur ve tekrar yol al! 😉