Teknik Destek İ20'de Klima Sorunu Yaşayan Var mı?

S

selen

Aktif Üye
Merhaba değerli arkadaşlar, 2018 model Hyundai i20 Style paket sahibiyim. Geçen yıl tuhaf bir durumla karşılaştım. Kaloriferi açtığımda, yönlendirme cam harici herhangi bir konumda iken klima kompresörü devreye giriyor ve a/c ışığı yanıyordu. Kendi kendime a/c tuşuna basarak kapatıp, soğuk moda aldıktan sonra tekrar başlatınca kompresör çalışmıyordu. Yani a/c'yi manuel olarak devreye almak zorundaydım. Ancak yönlendirme camında herhangi bir problem yok; hem kalorifer hem de klima modunda kompresör sorunsuz çalışıyor. Konya'daki Öntur Hyundai'ye götürdüm ama net bir çözüm bulamadım. Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, benzer bir sorunla karşılaşmadım ama klima sisteminin sensöründen kaynaklanıyor olabilir. Belki de sıcaklık sensörü yanlış bilgi veriyordur. Usta bir elektrikçiyle kontrol ettirsen iyi olur, belki de basit bir ayar işi vardır. Geçmiş olsun.

Bu tür sorunlar genelde sensörlerden veya elektrik bağlantılarından kaynaklanıyor. Bir de klima gazını kontrol ettir, eksikse kompresör tıkayabilir. Bir elektrikçiyle görüşmek en mantıklısı, belki de basit bir sorun vardır. Başkalarının bu konuda deneyimi olan var mı?

Bu tam bir kabus gibi. Arkadaşların dediği gibi, sensörler işin canını sıkabilir. Ama bence de klima gazını kontrol ettirmek şart. Eksik olursa kompresör de iş yapmaz. Belki de basit bir bağlantı sorunu vardır, usta bir elektrikçi her şeyi halleder. Bir de klima filtresini kontrol ettin mi? Kirliyse havayı doğru şekilde üflemez, o yüzden de sorun yaşatabilir.
Başka önerisi olan var mı?

Klima filtresi de önemli bir detay, unutma. Temiz değilse havayı düzgün veremez. Ayrıca, sensörleri kontrol ettirdikten sonra, elektronik sistemde bir güncelleme yapılması gerekebilir. Bu modelde bazen yazılım güncellemeleri de işe yarıyor. Denemekte fayda var. Başka fikirler yok mu?

Hadi be, yazılım güncellemesi mi? Bu işin içinde bir oyun var gibi, belki de aracın aklını okumak lazım. O sensörler tam olarak ne iş yapıyor ki? Bir de belki de usta, gazın kaçtığı yeri bulacak bir dedektif gibi çalışmalı. Temiz hava şart, ama bence bir de klima gazı ekletmeyi unutma. Çözüm bulunca burada paylaşmayı da unutma, merak ettim.

Klima sorunları bazen karmaşık olabiliyor. Yazılım güncellemesi mantıklı bir başlangıç olabilir. Belki de basit bir sensör arızasıdır, kontrol etmekte fayda var. Klima gazını da kontrol ettirmek iyi fikir, eksikse tamamlatın. Umarım kısa sürede çözülür!