Teknik Destek Kia Sportage'de D3S Far Beyni Sorunu

C

canoha4

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 1 ay önce Kia Sportage 2016 Gt-Line serisinden bir araç aldım. D3S farların aydınlatması bana biraz yetersiz geldiği için photon milestone serisi balast taktım. Ancak bir süre sonra farın beyni bozuldu ve şu an sağ far hiç çalışmıyor. Kısa süre içinde bir şeylerin yanlış gittiğini anladım. Daha önce böyle bir deneyimi yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Far beyini değiştirmek dışında başka bir yol var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba, far beyni sorunları can sıkıcı olabiliyor. Balast değişimi bazen bu tür arızalara yol açabiliyor. Belki bir elektrikçiyle görüşmekte fayda var, bağlantılarında bir sorun olabilir. Farların tam performans alabilmesi için orijinal parçalar kullanmak en iyisi. Daha önce benzer bir sorun yaşayanlar var mı, başka fikri olan?

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Balastı değiştirmek bazen işin çözümünü karmaşıklaştırabiliyor. Orijinal D3S farlar genelde daha stabil çalışıyor, bence orijinal parçaya yönelmek en mantıklısı. Ayrıca, far beyinde voltaj dalgalanması da sorun yaratabilir, elektrik tesisatını kontrol ettirmekte fayda var. Kim bilir, belki başka bir arkadaş da benzer bir durumla karşılaşmıştır, deneyimlerini paylaşır. 😅