Soru Mazda 3 1.6D Touring Motor Performansı Nasıldır?

Soru
A

AranjorMan

Üye
Merhaba arkadaşlar, 2012 model Mazda 3 1.6D Touring almak üzereyim ama bazı kafamı kurcalayan sorular var. Araç orijinalinde motor devri 1750rpm iken 115BG güç üretiyor. Bu güç yeterli mi, yokuşlarda zorlanır mı? Ayrıca, motor kaybı ya da performans düşüklüğü gibi sorunlarla daha önce karşılaşan var mı? Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bu motorun gücü, şehir içi ve uzun yolda gayet yeterli aslında. Ama eğer sürekli yokuşlarda tırmanacaksan, bir 2.0 motor düşünebilirsin. Ama tabii ki performans kaybı yaşadım diyorsan, onun sebebi bakımsızlıktan da olabilir. Kullandığın yola bağlı olarak, bu motor efsane bir yol arkadaşı olur.

Bu motorun gücü, şehir içi ve uzun yolda gayet yeterli aslında. Ama eğer sürekli yokuşlarda tırmanacaksan, bir 2.0 motor düşünebilirsin. Ama tabii ki performans kaybı yaşadım diyorsan, onun sebebi bakımsızlıktan da olabilir. Kullandığın yola bağlı olarak, bu motor efsane bir yol arkadaşı olur.
Merhaba, 1.6D Touring, şehir içi kullanım için bence ideal. Ama yokuşlar konusunda biraz daha dikkatli olman lazım. Özellikle uzun yokuşlarda motorun sıkışabilir. Bakımını düzenli yaptırıyorsan, sorun yaşamazsın. Yine de, biraz daha güç istersen, 2.0 motor düşünmek mantıklı. Deneyimlerinizi paylaşırsanız, daha net bir şeyler söyleyebilirim.