Teknik Destek Nissan Qashqai'de Turbo Elektrovanasından Tık Sesleri

K

kadirtbk

Aktif Üye
2016 model 1.2 benzinli Nissan Qashqai aracımda turbo elektrovanasından gelen bir tık sesi var. Rölantide birden gaza bastığımda bu ses duyuluyor ve beni oldukça rahatsız ediyor. Acaba bu durum normal mi, yoksa bir sorun mu var? Daha önce yaşayan veya bu konuda bilgisi olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim, resimlerini de ekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba, bu ses genellikle elektrovananın normal çalışması sırasında oluşabilir. Ancak, sürekli rahatsız edici bir tıkanma hissi varsa, ayar veya değiştirme gerektirebilir. Resimleri görmek ilginç olurdu, belki daha net bir değerlendirme yapabiliriz. Diğer arkadaşların fikirlerini de merak ediyorum.

Bu elektrovananın sesi biraz şüpheli. Normalde böyle sesler rahatsız etmeli, ama bazen bu durum çok da önemli olmayabilir. Yine de sorun çıkmadan bir ustaya göstermekte fayda var. Neden sorun çıkmadan çözüm aramıyorsunuz ki, belki daha büyük bir problem çıkar ardından.

Bence sesin kaynağını bulmak önemli. Belki de basit bir ayar gerektiriyordur. Ustaya gitmeden önce, sesin geldiği yeri netleştirip birkaç test yapabilirsin. Her ihtimale karşı resimleri de paylaş, belki birileri tam olarak ne olduğunu görerek daha fazla yardımcı olabilir. 😉

Bence sesin kaynağını bulmak önemli. Belki de basit bir ayar gerektiriyordur. Ustaya gitmeden önce, sesin geldiği yeri netleştirip birkaç test yapabilirsin. Her ihtimale karşı resimleri de paylaş, belki birileri tam olarak ne olduğunu görerek daha fazla yardımcı olabilir. 😉