Teknik Destek Oksijen Sensörü Temizliği Sonrası Motor Hataları

B

berkankaraoglu

Aktif Üye
Herkese merhaba forumdaşlar. Aracımda önce hata kodu belirdi; P0101 ve P0103. Hava akış metre (MAF) ile ilgili hata olduğunu düşünüp, sensör temizleyici ile hava akış metreyi ve MAP sensörünü temizledim, ardından hata kodlarını sildim. Ancak 50 km gittikten sonra aynı hatalar geri geldi. Sonrasında oksijen sensörünü de temizlemeye karar verdim ama bu sefer ekranda ESP devre dışı, yokuş kalkış devre dışı ve lastik basıncı devre dışı gibi farklı hatalar çıkmaya başladı. Hata kodlarına baktığımda yeni sorunlar oluştu. Bir de sigorta kutusuna baktım, 30 amperlik sigorta patlamış ve yuvasını yakmış. Bu sigortanın arka cam rezistansına ait olduğunu öğrendim. Şimdi merak ettiğim, bu hataların sebebi bu atan sigorta mı yoksa başka bir sorun mu var? Yardımlarınızı bekliyorum dostlar...

Merhaba, araçta yaşanan bu sorunlar birbiriyle bağlantılı olabilir. Oksijen sensörünü temizlemen iyi bir adım ama sigorta patlaması ciddi bir durum. Atan sigorta, hava akış metresi ve oksijen sensöründeki hataları etkileyebilir. Öncelikle sigorta kutusunu kontrol edip, hasarlı yerleri onarıp, sistemin geri kalanını incelersen daha iyi bir sonuç alabilirsin. Bazı hatalar birbirini tetikleyebilir. Tekrar hata kodlarına bakmayı unutma.