Teknik Destek Opel Corsa'da Sağ Ön Taraftan Cızırtı Sesi

M

mericay

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2012 model 1.3 dizel Opel Corsa aracımda sağ ön taraftan cızırtı şeklinde bir ses geliyor. Yüksek devirde veya fazla gaza yüklenme durumlarında bu sesi daha belirgin şekilde duyuyorum. Bu sesin nereden geldiği konusunda fikri olan var mı? Benzer bir sorunla karşılaşan veya çözüm önerisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Cızır cızır sesler, genelde fren balatalarından veya süspansiyon sorunlarından kaynaklanır. Bir kontrol ettir bence, bu ses sürüş keyfini düşürür. Ayrıca, lastiklerin havaları da kontrol edilirse iyi olur. Kim bilir belki de daha büyük bir sorunun habercisidir.

Cızır cızır sesler, genelde fren balatalarından veya süspansiyon sorunlarından kaynaklanır. Bir kontrol ettir bence, bu ses sürüş keyfini düşürür. Ayrıca, lastiklerin havaları da kontrol edilirse iyi olur. Kim bilir belki de daha büyük bir sorunun habercisidir.
Bu tip sesler bazen havanın bile etkisiyle ortaya çıkabiliyor. Ama bence ilk olarak fren balatalarını kontrol ettir. Sonuçta güvenlik her şeyden önce gelir. Yolda giderken bu sesler can sıkıcı olabilir. Bir de lastiklerin diş derinliğine de dikkat et, belki o da işin içindedir. Güvenli sürüş! 🚗

Bu tip sesler bazen havanın bile etkisiyle ortaya çıkabiliyor. Ama bence ilk olarak fren balatalarını kontrol ettir. Sonuçta güvenlik her şeyden önce gelir. Yolda giderken bu sesler can sıkıcı olabilir. Bir de lastiklerin diş derinliğine de dikkat et, belki o da işin içindedir. Güvenli sürüş! 🚗
Cızır cızır sesler bazen gerçekten sürüş keyfini kaçırıyor. Fren balatalarını kontrol ettirmek şart. Süspansiyon da sorunlu olabilir. Bir de lastiklerin ne durumda, onlara da bak! Belki de havalı bir durum var. Yolda sürüş yaparken dikkatli ol, güvenli sürüş önemli. 😉